Στρούντελ γεμιστό με Κοτόπουλο, Μανιτάρια και Λαχανικά
2019-09-04- Skill Level: Εύκολη
- Add to favorites
- Μερίδες : 6
- Χρόνος Ψησίματος : 30m
Ingredients
- 350 γρ. φιλέτο στήθος Κοτόπουλου ψιλοκομμένο
- 2 φύλλα Σφολιάτας
- 200 γρ. Βούτυρο
- 200 γρ. Μανιτάρια ψιλοκομμένα
- 160 γρ. Ανάμεικτα Λαχανικά (κατεψυγμένα ή φρέσκα)
- 1 ξερό Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 ματσάκι φρέσκος Μαϊντανός
- 100 γρ. Κρέμα Γάλακτος με τουλάχιστον 35% λιπαρά
- 80 γρ. τριμμένο Τυρί Ένταμ
- 30 γρ. τριμμένη Παρμεζάνα
- Αλάτι & Πιπέρι
Method
Step 1
Λιώνετε το μισό Βούτυρο και αλείφετε την επιφάνεια ενός ταψιού με τη μισή περίπου ποσότητά του.
Step 2
Κόβετε τα φύλλα Σφολιάτας κατά μήκος σε 6 μακρόστενες λωρίδες.
Step 3
Απλώνετε τις 3 λωρίδες στο ταψί και τις αλείφετε με την υπόλοιπη ποσότητα Βουτύρου που περίσσεψε από την επάλειψη του ταψιού.
Step 4
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, την υπόλοιπη ποσότητα Βουτύρου (100γρ.). Αφού ζεσταθεί, ρίχνετε το Κοτόπουλο και τα Λαχανικά και σοτάρετε καλά.
Step 5
Όταν πιούν τα υγρά τους, προσθέτετε την Κρέμα Γάλακτος και συνεχίζετε το μαγείρεμα, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Step 6
Τελευταίο προσθέτετε το Ένταμ, ανακατεύετε και βάζετε τη γέμιση πάνω στις 3 Σφολιάτες, τις οποίες έχετε ήδη τοποθετήσει στο ταψί.
Step 7
Κλείνετε με τα υπόλοιπα 3 φύλλα Σφολιάτας, πιέζετε τις άκρες πολύ καλά με ένα πιρούνι και χαράζετε σε 2 σημεία πάνω σε κάθε φύλλο. Κατόπιν, ραντίζετε τα φύλλα με λίγο Βούτυρο.
Step 8
Πασπαλίζετε με την Παρμεζάνα και ψήνετε στο φούρνο στους 180-200°C για 25-30 λεπτά.
Average Member Rating
(5 / 5)
1 people rated this recipe