Στρούντελ γεμιστό με Κοτόπουλο, Μανιτάρια και Λαχανικά

2019-09-04
  • Μερίδες : 6
  • Χρόνος Ψησίματος : 30m

Ingredients

  • 350 γρ. φιλέτο στήθος Κοτόπουλου ψιλοκομμένο
  • 2 φύλλα Σφολιάτας
  • 200 γρ. Βούτυρο
  • 200 γρ. Μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 160 γρ. Ανάμεικτα Λαχανικά (κατεψυγμένα ή φρέσκα)
  • 1 ξερό Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι φρέσκος Μαϊντανός
  • 100 γρ. Κρέμα Γάλακτος με τουλάχιστον 35% λιπαρά
  • 80 γρ. τριμμένο Τυρί Ένταμ
  • 30 γρ. τριμμένη Παρμεζάνα
  • Αλάτι & Πιπέρι

Method

Step 1

Λιώνετε το μισό Βούτυρο και αλείφετε την επιφάνεια ενός ταψιού με τη μισή περίπου ποσότητά του.

Step 2

Κόβετε τα φύλλα Σφολιάτας κατά μήκος σε 6 μακρόστενες λωρίδες.

Step 3

Απλώνετε τις 3 λωρίδες στο ταψί και τις αλείφετε με την υπόλοιπη ποσότητα Βουτύρου που περίσσεψε από την επάλειψη του ταψιού.

Step 4

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, την υπόλοιπη ποσότητα Βουτύρου (100γρ.). Αφού ζεσταθεί, ρίχνετε το Κοτόπουλο και τα Λαχανικά και σοτάρετε καλά.

Step 5

Όταν πιούν τα υγρά τους, προσθέτετε την Κρέμα Γάλακτος και συνεχίζετε το μαγείρεμα, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Step 6

Τελευταίο προσθέτετε το Ένταμ, ανακατεύετε και βάζετε τη γέμιση πάνω στις 3 Σφολιάτες, τις οποίες έχετε ήδη τοποθετήσει στο ταψί.

Step 7

Κλείνετε με τα υπόλοιπα 3 φύλλα Σφολιάτας, πιέζετε τις άκρες πολύ καλά με ένα πιρούνι και χαράζετε σε 2 σημεία πάνω σε κάθε φύλλο. Κατόπιν, ραντίζετε τα φύλλα με λίγο Βούτυρο.

Step 8

Πασπαλίζετε με την Παρμεζάνα και ψήνετε στο φούρνο στους 180-200°C για 25-30 λεπτά.

Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

1 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Κανελόνια με Σπανάκι

  • Ψάρι Σαβόρο

  • Σοφρίτο

  • Γεμιστή Γαλοπούλα (με Κουκουνάρι, Κιμά και Ρύζι)

  • Χοιρινό με Κάστανα στη Γάστρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *