Σιμιγδαλένιος Χαλβάς με Σταφίδες
2020-03-01- Skill Level: Μέτριους
- Add to favorites
Ingredients
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού Ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού Σιμιγδάλι ψιλό
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού Σιμιγδάλι χονδρό
- 2½ φλιτζάνια τσαγιού Ζάχαρη
- ½ φλιτζάνι τσαγιού Σταφίδες
- 4 φλιτζάνια του τσαγιού Νερό
- 1 κ.σ. Κανέλα (σε σκόνη)
- 1 Ξυλάκι Κανέλας
- 1 Φλούδα Λεμονιού
- 1 Φλούδα Πορτοκαλιού
Method
Step 1
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζετε τα 4 φλιτζάνια Νερού και μέσα του ρίχνετε τη Ζάχαρη, το ξυλάκι Κανέλας, τις Φλούδες του Λεμονιού και του Πορτοκαλιού, ανακατεύετε λίγο και τα αφήνετε να βράσουν σε μέτρια φωτιά. Το σιρόπι είναι έτοιμο όταν διαλυθεί εντελώς η Ζάχαρη. Τότε, αφαιρείτε τις Φλούδες των εσπεριδοειδών και το Ξυλάκι της Κανέλας.
Step 2
Σε μια άλλη βαθιά κατσαρόλα ρίχνετε το Ελαιόλαδο και το ζεσταίνετε λίγο. Κατόπιν, προσθέτετε το Σιμιγδάλι και το καβουρντίζετε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα (για να ψηθεί ομοιόμορφα και να μην καεί). Όταν το Σιμιγδάλι σκουρύνει, προσθέτετε την σκόνη Κανέλας και αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Ρίχνετε τις Σταφίδες και λίγο-λίγο το σιρόπι στην κατσαρόλα με το Σιμιγδάλι και ανακατεύετε.
Step 3
Ξαναβάζετε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να δέσει το μείγμα. Όταν γίνει αυτό, ρίχνετε το ζεστό μείγμα σε μία φόρμα, κατά προτίμηση στρογγυλή. Με την πλάτη της κουτάλας στρώνετε το μείγμα ομοιόμορφα μέσα στην φόρμα. Όταν κρυώσει ο χαλβάς, ξεφορμάρετε χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο πιάτο από την κάτω πλευρά της φόρμας και αναποδογυρίζοντάς τον μέσα σε αυτό. Είναι έτοιμος για σερβίρισμα!
Average Member Rating
(5 / 5)
1 people rated this recipe