Σαλάτα του Ψαρά
2019-06-14- Skill Level: Εύκολη
- Add to favorites
Ingredients
- 1 κιλό Μύδια (ψίχα)
- 300 γρ. φρέσκο Χταπόδι
- 300 γρ. Καλαμάρια
- 300 γρ. Γαρίδες
- Χυμός από 3 Λεμόνια
- 6 κ.σ. Ελαιόλαδο
- 50 γρ. Κόκκινο Ξίδι
- 30 γρ. Μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 2 σκελίδες Σκόρδο (ψιλοκομμένο)
- 1 Κόκκινη Πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
- 150γρ. Ελιές Καλαμών
- 2 φρέσκα Κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα σε ροδελίτσες)
- Αλάτι και Πιπέρι
Method
Step 1
Πλένετε το Χταπόδι και αφαιρείτε το δόντι του ενώ κόβετε και τα πλοκάμια από το σώμα του.
Step 2
Πλένετε τα Καλαμάρια και τραβάτε προσεκτικά το κεφάλι μαζί με το μελάνι τους. Πετάτε το κεφάλι και τα σπλάχνα τους και τα ξαναπλένετε μέσα έξω με μπόλικο τρεχούμενο νερό.
Step 3
Σε μια κατσαρόλα βράζετε 1 λίτρο νερό μαζί με το χυμό του ενός Λεμονιού, το Ξίδι και 1/2 κ.γ. Αλάτι.
Step 4
Προσθέτετε το Χταπόδι και τα Καλαμάρια και τα βράζετε σε μέτρια θερμοκρασία για 15’- 20’ λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Step 5
Βράζετε τα Μύδια σε 1/4 του λίτρου Νερό και τα ραντίζετε με το χυμό 1/2 Λεμονιού.
Step 6
Καθαρίζετε τις Γαρίδες και τις βράζετε σε αλατισμένο Νερό με το χυμό 1/2 Λεμονιού για 5 λεπτά. Τις σουρώνετε και τις αφήνετε να κρυώσουν.
Step 7
Κόβετε τα Καλαμάρια και το Χταπόδι σε μικρά κομμάτια. Ρίχνετε σε ένα μπολ όλα τα θαλασσινά. Προσθέτετε τον Μαϊντανό, το Σκόρδο, τα φρέσκα Κρεμμυδάκια και την Πιπεριά. Τα ραντίζετε με το χυμό ενός Λεμονιού, ρίχνετε το Ελαιόλαδο και ανακατεύετε απαλά. Για το τέλος, προσθέστε τις Ελιές Καλαμών και είστε έτοιμοι!
Average Member Rating
(5 / 5)
1 people rated this recipe