Σάλτσα Ολαντέζ (Hollandaise)
2020-04-12- Course: Συνοδευτικό
- Skill Level: Μέτριους
- Add to favorites
Ingredients
- 2 κ.σ. Ξίδι
- 4 κρόκοι Αυγών
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού φρέσκο Βούτυρο αγελάδος
- 1 κ.γ. Χυμός Λεμονιού
- Αλάτι & Πιπέρι
Method
Step 1
Λιώνετε το Βούτυρο και το αφήνετε στην άκρη. Σε ένα μικρό μεταλλικό σκεύος χτυπάτε τους κρόκους με το Χυμό Λεμονιού μέχρι να αποκτήσουν όγκο. Τοποθετείτε το σκεύος σε μπεν μαρί και συνεχίζετε να ανακατεύετε καλά αλλά πρέπει να προσέξετε να μην ψηθούν τα Αυγά.
Step 2
Προσθέτετε σταδιακά το Βούτυρο και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Κατόπιν, προσθέτετε Αλάτι και Πιπέρι. Αν η σάλτσα σας φαίνεται πολύ σφιχτή, τότε προσθέστε μερικές κουταλιές ζεστό νερό ώστε να αραιώσει λίγο.
Average Member Rating
(5 / 5)
1 people rated this recipe