Ρύζι με Αρακά
2020-07-14- Skill Level: Εύκολη
- Add to favorites
- Μερίδες : 4
Ingredients
- 1/2 ματσάκι φρέσκος Άνηθος (ψιλοκομμένος)
- 1/2 κιλό Αρακάς (καθαρισμένος φρέσκος ή κατεψυγμένος)
- 250 γρ. φρέσκα Κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 200 γρ. Βούτυρο
- 1/2 κιλό Ρύζι Μπόνετ
- 1/2 Κύβος Λαχανικών
- Αλάτι / Πιπέρι
Method
Step 1
Σε μια κατσαρόλα λιώνετε το Βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και σωτάρετε τα Κρεμμυδάκια για 4-5 λεπτά περίπου.
Step 2
Προσθέτετε τον Αρακά μαζί με νερό (η αναλογία είναι 2,5 φλιτζάνια Νερό για κάθε φλιτζάνι Αρακά) και τα αφήνετε να βράσουν για λίγο.
Step 3
Κατόπιν, προσθέτετε το Ρύζι, τον Άνηθο, Αλάτι, Πιπέρι και τον μισό Κύβο Λαχανικών. Ανακατεύετε και αφήνετε να βράσουν για άλλα 15 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να τραβήξουν τα υγρά τους.
Step 4
Εάν αντί για Βούτυρο χρησιμοποιήσετε Μαργαρίνη ή κάποιο άλλο φυτικό προϊόν, τότε το φαγητό σας γίνεται νηστίσιμο!
Average Member Rating
(3.5 / 5)
2 people rated this recipe