Ρυζόγαλο
2017-06-17Ingredients
- 4 κουταλιές σούπας Ρύζι γλασέ
- 2 κούπες τσαγιού Νερό
- 4 κούπες Γάλα πλήρες
- 2 κουτ. σούπας Ζάχαρη
- 2 κουτ. σούπας Κορν φλάουρ
- 1 Βανίλια
- Κανέλα
Method
Step 1
Βράζουμε το Ρύζι στο νερό για 10 λεπτά (να μαλακώσει καλά!)
Step 2
Ρίχνουμε τις 3 ½ κούπες Γάλα στο Ρύζι και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 15 λεπτά ανακατεύοντας συχνά
Step 3
Προσθέτουμε τη Ζάχαρη
Step 4
Διαλύουμε το Κορν φλάουρ με το υπόλοιπο Γάλα και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα
Step 5
Σιγοβράζουμε το Ρυζόγαλο για ακόμη 10-15 λεπτά, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πήξει
Step 6
Τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά ρίχνουμε τη Βανίλια και ανακατεύουμε για λίγο
Step 7
Σερβίρουμε σε 5-6 μπολ και τα πασπαλίζουμε με Κανέλα
Average Member Rating
(5 / 5)
4 people rated this recipe