Ριγκατόνι με Μανιτάρια και Παρμεζάνα

2019-06-04
  • Μερίδες : 4

Ingredients

  • 1 πακέτο Ριγκατόνι
  • Ελαιόλαδο
  • Λίγο Σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 10 φρέσκα λευκά Μανιτάρια
  • Παρμεζάνα τριμμένη (αρκετά μεγάλη ποσότητα σύμφωνα με την προτίμησή σας)
  • Θυμάρι τριμμένο
  • 1 ποτηράκι λευκό Κρασί
  • Αλάτι / Πιπέρι
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος (για το σερβίρισμα)

Method

Step 1

Ξεκινήστε βράζοντας τα Ριγκατόνι για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία τους και μετά τα σουρώνετε πολύ καλά.

Step 2

Κόβετε τα Μανιτάρια σε μεγάλες φέτες και τα αφήνετε στην άκρη. Σε ένα μεγάλο τηγάνι με ψηλά τοιχώματα βάζετε σε δυνατή φωτιά το Ελαιόλαδο μέσα στο οποίο σωτάρετε στα γρήγορα λίγο Σκόρδο και αμέσως μετά ρίχνετε και τα Μανιτάρια τα οποία και πασπαλίζετε με Θυμάρι.

Step 3

Χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτετε στα Μανιτάρια με το Σκόρδο λίγο Πιπέρι και Αλάτι, ενώ στη συνέχεια τα σβήνετε με λευκό Κρασί και τα αφήνετε να το απορροφήσουν σε χαμηλή θερμοκρασία. Κατόπιν, ρίχνετε στο τηγάνι τα στραγγισμένα Ριγκατόνι.

Step 4

Ανακατεύετε συνεχώς τα Ζυμαρικά με τα Μανιτάρια και το Σκόρδο ρίχνοντας ταυτόχρονα στο τηγάνι μεγάλες δόσεις τριμμένης Παρμεζάνας μέχρι να την τελειώσετε όλη.

Step 5

Σηκώνετε το τηγάνι από τη φωτιά γιατί τα ζυμαρικά σας είναι έτοιμα για σερβίρισμα. Πασπαλίστε κάθε πιάτο με λίγο Μαϊντανό και Καλή σας Όρεξη!

Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 2
Rate this recipe

2 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Γεμιστά Καλαμάρια με Φέτα, Πιπεριές και Ντομάτα

  • Mac and Cheese (εύκολα και γρήγορα)

  • Spaghetti alle vongole (Σπαγγέττι αλλέ Βόνγκολε)

  • Κανελόνια με Σπανάκι

  • Ψάρι Σαβόρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *