Ρεβυθοκεφτέδες Αγίου Όρους
2018-04-01Ingredients
- 2 φλιτζάνια τσαγιού Ρεβύθια
- 2 μεγάλα Κρεμμύδια
- 4-5 φρέσκα Κρεμμυδάκια
- 1 ματσάκι Άνιθο
- 1 ματσάκι Δυόσμο
- 1 ματσάκι Μαϊντανό
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι, Πιπέρι
- Aλεύρι
Method
Step 1
Από το προηγούμενο βράδυ βάζετε τα Ρεβύθια στο νερό να φουσκώσουν. Την επόμενη, τα στραγγίζετε πολύ καλά και τα πολτοποιείτε λίγα-λίγα στο multi.
Step 2
Στη συνέχεια ψιλοκόβετε (με το χέρι και ΟΧΙ στο multi) τα υπόλοιπα υλικά, τα προσθέτετε στα Ρεβύθια και ανακατεύετε καλά. Αφήνετε το μείγμα να "ξεκουραστεί" για 2-3 ώρες στο ψυγείο.
Step 3
Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνετε αρκετό Ελαιόλαδο και το βάζετε σε μέτρια φωτιά. Πλάθετε το μείγμα σε μικρά κεφτεδάκια, τα αλευρώνετε και τα τηγανίζετε μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσαφένιο χρώμα.
Step 4
Tip: Η παραδοσιακή συνταγή προτείνει να μη βράσετε τα Ρεβύθια αλλά απλώς να τα αφήσετε στο νερό να φουσκώσουν. Αν όμως θέλετε να τα βράσετε, τα κεφτεδάκια θα τραβήξουν πολύ λάδι.
Average Member Rating
(5 / 5)
3 people rated this recipe