Ρακόμελο
2020-02-13- Skill Level: Εύκολη
- Add to favorites
Ingredients
- 100ml Ρακή (Τσικουδιά) ή Τσίπουρο (χωρίς γλυκάνισο)
- 35 γρ. Μέλι (κατά προτίμηση θυμαρίσιο ή πεύκου)
- 2 ξυλάκια Κανέλας
- 3-4 καρφάκια Γαρύφαλλου
Method
Step 1
Σε ένα μπρίκι ζεσταίνετε την Ρακή (ή το Τσίπουρο) μαζί με τα ξυλάκια Κανέλας και τα καρφάκια Γαρύφαλλου και προσθέτετε το Μέλι. Τα αφήνετε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς με ένα ξύλινο κουτάλι. Το ρακόμελο είναι έτοιμο. Το αποσύρετε από τη φωτιά και το σουρώνετε για να αφαιρέσετε την Κανέλα και τα Γαρύφαλλα.
Average Member Rating
(5 / 5)
1 people rated this recipe