Ρακόμελο

2020-02-13

Ingredients

  • 100ml Ρακή (Τσικουδιά) ή Τσίπουρο (χωρίς γλυκάνισο)
  • 35 γρ. Μέλι (κατά προτίμηση θυμαρίσιο ή πεύκου)
  • 2 ξυλάκια Κανέλας
  • 3-4 καρφάκια Γαρύφαλλου

Method

Step 1

Σε ένα μπρίκι ζεσταίνετε την Ρακή (ή το Τσίπουρο) μαζί με τα ξυλάκια Κανέλας και τα καρφάκια Γαρύφαλλου και προσθέτετε το Μέλι. Τα αφήνετε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς με ένα ξύλινο κουτάλι. Το ρακόμελο είναι έτοιμο. Το αποσύρετε από τη φωτιά και το σουρώνετε για να αφαιρέσετε την Κανέλα και τα Γαρύφαλλα.

Recipe Type:
Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

1 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Eggnog (Έγκνογκ)

  • Λευκή Σοκολάτα Ρόφημα

  • Ζεστή Σοκολάτα με Μέλι και Κανέλα

  • Ρόφημα Μήλο – Κανέλα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *