Πιλάφι με Ρεβύθια
2018-04-19Ingredients
- 1 ποτήρι νερού Ρύζι (για πιλάφι)
- 1 ποτήρι νερού Ρεβύθια βρασμένα
- 2 κ.σ. Βούτυρο
- 2 1/2 ποτήρια χλιαρό Νερό
- μισό Κύβο Λαχανικών
- Αλάτι / Πιπέρι
- 4-5 σταγόνες Λεμόνι
Method
Step 1
Από το προηγούμενο βράδυ μουσκεύετε τα Ρεβύθια σε χλιαρό νερό και την επόμενη μέρα τα βράζετε σε μια κατσαρόλα με νερό, ώστε να τα σκεπάζει, μέχρι να μαλακώσουν (αν χρησιμοποιήσετε χύτρα ταχύτητος θέλουν 25-30 λεπτά).
Step 2
Μουσκεύετε το ρύζι σε χλιαρό και αλατισμένο νερό για περίπου μισή ώρα, το ξεπλένετε πολύ καλά και το αφήνετε να στραγγίξει.
Step 3
Σε μια κατσαρόλα λιώνετε το Βούτυρο και σοτάρετε το Ρύζι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να τραβήξει τα υγρά του για 2 – 3 λεπτά και να αποκτήσει ένα ελαφρώς χρυσαφί χρώμα. Διαλύετε τον Κύβο Λαχανικών στα 2 1/2 ποτήρια χλιαρού νερού και το προσθέτετε στο Ρύζι μαζί με τις σταγόνες Λεμονιού.
Step 4
Αλατοπιπερώνετε και μόλις πάρει μια βράση προσθέτετε τα Ρεβύθια και τα αφήνετε να ψηθούν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να τραβήξουν όλα τα υγρά τους.
Step 5
Το κατεβάζετε από την φωτιά και τα σκεπάζετε με μια πετσέτα κουζίνας ,για να μη λασπώσει το ρύζι και να παραμείνει σπυρωτό. Το πιλάφι μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Average Member Rating
(5 / 5)
3 people rated this recipe