Πικάντικες Τηγανητές Κοτομπουκιές
2020-06-20- Skill Level: Εύκολη
- Add to favorites
Ingredients
- 3 στήθη Κοτόπουλου (κομμένα σε μπουκίτσες)
- Για τη μαρινάδα
- 1 κ.σ. Τσίλι σε σκόνη
- 1 κ.σ. Κουρκουμάς
- 1 κ.γ. Αλάτι
- 1 κ.γ. Πιπέρι
- 2 κ.σ. Σκόρδο ψιλοκομμένο
- Χυμός μισού Λεμονιού
- Για το μείγμα παναρίσματος
- 1 φλιτζάνι τσαγιού Φρυγανιά τριμμένη
- 1 κ.γ. Τσίλι σε σκόνη
- 1 κ.γ. Κουρκουμά
- 1 κ.γ. Κύμινο
- 1 κ.γ. Κόλιανδρος
- 1 κ.γ. Αλάτι
- 1 κ.γ. Πιπέρι
- 1 Αυγό για το πανάρισμα
- 4 φλιτζάνια τσαγιού Λάδι για τηγάνισμα
Method
Step 1
Αρχικά, προετοιμάστε τη μαρινάδα. Σε ένα μπωλ ανακατεύετε όλα τα υλικά της μαρινάδας και μαζί τους και το Κοτόπουλο.
Step 2
Καλύπτετε το μπωλ με μία μεμβράνη και το αφήνετε στο ψυγείο για μία ώρα περίπου.
Step 3
Στη συνέχεια φτιάχνετε το μείγμα των Μπαχαρικών ανακατεύοντας την τριμμένη Φρυγανιά με το Τσίλι, τον Κουρκουμά, τον Κόλιανδρο, το Κύμινο και το ΑλατοΠίπερο.
Step 4
Χτυπάτε καλά το Αυγό και πρώτα βουτάτε μέσα του κάθε κομμάτι Κοτόπουλου και μετά στο μείγμα μπαχαρικών.
Step 5
Ζεσταίνετε το Λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι, σε δυνατή φωτιά. Ρίχνετε μέσα πολύ προσεκτικά τις μπουκίτσες Κοτόπουλου και τις τηγανίζετε για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσουν απ' όλες τις πλευρές αλλά και να ψηθούν καλά στο εσωτερικό τους.
Step 6
Ιδανικά συνοδεύονται από σαλάτα, τηγανητές πατάτες ή οποιαδήποτε σως. Καλή σας Όρεξη!
Average Member Rating
(5 / 5)
1 people rated this recipe