Πικάντικες Τηγανητές Κοτομπουκιές

2020-06-20

Ingredients

  • 3 στήθη Κοτόπουλου (κομμένα σε μπουκίτσες)
  • Για τη μαρινάδα
  • 1 κ.σ. Τσίλι σε σκόνη
  • 1 κ.σ. Κουρκουμάς
  • 1 κ.γ. Αλάτι
  • 1 κ.γ. Πιπέρι
  • 2 κ.σ. Σκόρδο ψιλοκομμένο
  • Χυμός μισού Λεμονιού
  • Για το μείγμα παναρίσματος
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού Φρυγανιά τριμμένη
  • 1 κ.γ. Τσίλι σε σκόνη
  • 1 κ.γ. Κουρκουμά
  • 1 κ.γ. Κύμινο
  • 1 κ.γ. Κόλιανδρος
  • 1 κ.γ. Αλάτι
  • 1 κ.γ. Πιπέρι
  • 1 Αυγό για το πανάρισμα
  • 4 φλιτζάνια τσαγιού Λάδι για τηγάνισμα

Method

Step 1

Αρχικά, προετοιμάστε τη μαρινάδα. Σε ένα μπωλ ανακατεύετε όλα τα υλικά της μαρινάδας και μαζί τους και το Κοτόπουλο.

Step 2

Καλύπτετε το μπωλ με μία μεμβράνη και το αφήνετε στο ψυγείο για μία ώρα περίπου.

Step 3

Στη συνέχεια φτιάχνετε το μείγμα των Μπαχαρικών ανακατεύοντας την τριμμένη Φρυγανιά με το Τσίλι, τον Κουρκουμά, τον Κόλιανδρο, το Κύμινο και το ΑλατοΠίπερο.

Step 4

Χτυπάτε καλά το Αυγό και πρώτα βουτάτε μέσα του κάθε κομμάτι Κοτόπουλου και μετά στο μείγμα μπαχαρικών.

Step 5

Ζεσταίνετε το Λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι, σε δυνατή φωτιά. Ρίχνετε μέσα πολύ προσεκτικά τις μπουκίτσες Κοτόπουλου και τις τηγανίζετε για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσουν απ' όλες τις πλευρές αλλά και να ψηθούν καλά στο εσωτερικό τους.

Step 6

Ιδανικά συνοδεύονται από σαλάτα, τηγανητές πατάτες ή οποιαδήποτε σως. Καλή σας Όρεξη!

Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

1 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Εύκολο Κοτόπουλο με Σκόρδο

  • Σπαγγέτι aglio e olio

  • Πανεύκολα Ψάρια στο Φούρνο

  • Γεμιστά Καλαμάρια με Φέτα, Πιπεριές και Ντομάτα

  • Mac and Cheese (εύκολα και γρήγορα)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *