Πανεύκολο Κέικ Λεμονιού
2018-06-27Ingredients
- Για το κέικ
- 300 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 160 γρ. Ηλιέλαιο
- 1 κούπα Ζάχαρη
- 280 γρ. Γιαούρτι Στραγγιστό
- Χυμό από 1 Λεμόνι
- Ξύσμα από 2 Λεμόνια
- 2 1/2 κ.γ. Μπέικιν Πάουντερ
- Για το γλασάρισμα του κέικ
- Χυμός από 1/2 λεμόνι
- Ζάχαρη 'Αχνη (όση χρειαστεί για να πήξει το γλάσο)
Method
Step 1
Ρίξτε όλα τα υλικά, για το κέικ, σε ένα μεγάλο μπωλ, με όποια σειρά θέλετε. Το Αλεύρι το Ηλιέλαιο, το Χυμό Λεμονιού, το Ξύσμα, τη Ζάχαρη, το Γιαούρτι και το Μπέικιν Πάουντερ.
Step 2
Αρχίστε να ανακατεύετε με μια κουτάλα, δεν είναι απαραίτητο το μίξερ. Αν όμως θέλετε μεγαλύτερη ευκολία χρησιμοποιείστε μίξερ χειρός.
Step 3
Όσο ανακατεύετε το μείγμα, προθερμάνετε τον φούρνο στους 180ο C, στον αέρα. Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα βάλτε το στο φούρνο για περίπου 40 λεπτά. Ανάλογα με το φούρνο μπορεί να χρειαστεί λίγο λιγότερος ή λίγο περισσότερος χρόνος. Για να σιγουρευτείτε βυθίστε μέσα στο κέικ ένα μαχαίρι και αν βγεί στεγνό, τότε είναι έτοιμο.
Step 4
Βγάλτε το κέικ από τον φούρνο και σε ένα μπολάκι ανακατέψτε το χυμό από μισό Λεμόνι μαζί με την Άχνη Ζάχαρη. Προσθέτετε λίγη-λίγη την Άχνη Ζάχαρη μέχρι να φτιάξετε ένα γλάσο που δεν θα είναι ξινό αλλά και που θα έχει σφίξει. Αφού καταλήξετε στην επιθυμητή αναλογία, περιχύστε το κέικ όσο είναι ζεστό για να το ρουφήξει. Το κέικ Λεμονιού είναι έτοιμο!
Step 5
Αν ο χυμός από το μισό λεμόνι είναι λίγος προσθέστε και άλλο μισό. Επίσης, προσθέτοντας χυμό λεμονιού μπορείτε να διορθώσετε τη ποσότητα της Ζάχαρης αν σας ξεφύγει παραπάνω.
Average Member Rating
(5 / 5)
3 people rated this recipe