Ντοματοκεφτέδες
2017-04-20Ingredients
- 5 ώριμες και σφιχτές Ντομάτες
- 2 ξερά Κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
- 2 φρέσκα Kρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)
- ½ ματσάκι φρέσκος Δυόσμος (ψιλοκομμένος)
- 2 κ.σ. Ρίγανη
- 2 κ.σ. Θυμάρι
- 1 Αυγό (χτυπημένο)
- 1 φλ. Κεφαλοτύρι πικάντικο (τριμμένο)
- 4-5 κ.σ. Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Method
Step 1
Αφαιρούμε τα πολλά σπόρια από τις Ντομάτες και τις ψιλοκόβουμε με το μαχαίρι. Τις βάζουμε σε ένα σουρωτήρι και τις αφήνουμε να στραγγίξουνε καλά
Step 2
Τις βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε τα Κρεμμύδια, Ξερά και Φρέσκα, και τ’ ανακατεύουμε με κουτάλι. Προσθέτουμε τη Ρίγανη, το Θυμάρι, το Δυόσμο, επίσης το Τυρί, το Αυγό και Αλατοπιπερώνουμε.
Step 3
Λίγο λίγο ανακατεύοντας προσθέτουμε και το Αλεύρι μέχρι να έχουμε έναν αραιό χυλό
Step 4
Ζεσταίνουμε το Ελαιόλαδο και κουταλιά-κουταλιά τηγανίζουμε να ροδίσουν, περίπου 2΄-3΄ από κάθε πλευρά
Step 5
Αφήνουμε τους Ντοματοκεφτέδες μας σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.
Average Member Rating
(5 / 5)
4 people rated this recipe