Νηστίσιμο Κέικ Σοκολάτας
2019-03-18- Skill Level: Εύκολη
- Add to favorites
- Χρόνος Ψησίματος : 35m
Ingredients
- 3 κ.σ. Κακάο
- 2 κούπες Αλεύρι
- 1 κούπα Ζάχαρη
- 2 κ.γ. Σόδα
- 1 πρέζα Αλάτι
- 2 Βανίλιες
- 6 κ.σ. Ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. Ξύδι άσπρο
- 1 κούπα νερό
- 1 (οποιαδήποτε) Σοκολάτα μαύρη ή 1 Κουβερτούρα υγείας
Method
Step 1
Αρχικά, κοσκινήστε το Αλεύρι μαζί με το Αλάτι και τις Βανίλιες. Έπειτα, σε ένα μπωλάκι, ανακατέψτε καλα το Κακάο, το Αλεύρι με τις Βανίλιες και το Αλάτι που έχετε κοσκινίσει, τη Σόδα και τη Ζάχαρη μέχρι να γίνουν ένα.
Step 2
Προσθέστε 5 κ.σ. Ελαιόλαδο και το Ξύδι και ανακάτεψτε καλά. Τέλος, προσθέστε και το Νερό και χτυπήστε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Αφήστε το στο ψυγείο να ξεκουραστεί όσο φτιάχνετε την επικάλυψη σοκολάτας.
Step 3
Λιώστε τη Σοκολάτα σε μπεν μαρί και προσθέστε και μια κουταλιά Ελαιόλαδο για να γίνει πιο λεία η επιφάνεια της σοκολάτας.
Step 4
Βγάλτε το μείγμα από το ψυγείο και χύστε το σε μία φόρμα ή ταψί το οποίο θα έχετε προηγουμένως αλείψει με λίγο Λάδι για να μην κολήσει το κέικ. Ψήστε το σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά. Για να σιγουρευτείτε αν είναι έτοιμο, βυθίστε ένα μαχαίρι στο κέντρο του κεικ. Εάν το μείγμα που θα δείτε πάνω στο μαχαίρι είναι ακόμα υγρό, αφήστε το κι άλλο να ψηθεί.
Step 5
Μόλις το βγάλετε από τον φούρνο, απλώστε από πάνω του τη λιωμένη σοκολάτα και αφήστε το στο ψυγείο να παγώσει. Εναλλακτικά, μπορείτε να το πασπαλίσετε και με λίγη άχνη ζάχαρη.
Average Member Rating
(5 / 5)
2 people rated this recipe