Νηστίσιμο Εκμέκ
2019-04-08- Skill Level: Μέτριους
- Add to favorites
Ingredients
- ½ κιλό Κανταΐφι
- 1 Μαργαρίνη (φυτική)
- 7 κ.σ. Γάλα νηστίσιμο (γάλα αμυγδάλου, φουντουκιού, σόγιας, καρύδας…)
- 10 κ.σ. Ζάχαρη κρυσταλλική
- 3 - 4 κ.σ. Άχνη Ζάχαρη
- 1 κουτί Φυτική Κρέμα
- Αμύγδαλα καβουρδισμένα και χονδροκομμένα
- 1 κουτί Κρέμα Άνθος Αραβοσίτου Βανίλια
- Σιρόπι:
- 5 ποτήρια Νερό
- 5 ποτήρια Ζάχαρη κρυσταλλική
Method
Step 1
"Ξύνετε" καλά το Κανταΐφι και το απλώνετε σε βουτυρωμένο ταψί. Στη συνέχεια, περιχύνετε το Κανταΐφι με τη λιωμένη Μαργαρίνη και το ψήνετε στους 150ο C μέχρι να γίνει τραγανιστό. Το αφήνετε να κρυώσει και το περιχύνετε με καυτό σιρόπι και το πασπαλίζετε με Αμύγδαλο.
Step 2
1η Κρέμα:
Step 3
Σε 7 κούπες ζεστό Nερό διαλύετε 10 κ.σ. Ζάχαρη και 7 κ.σ. Γάλα νηστίσιμο. Όταν διαλυθούν προσθέτετε όλο το σακουλάκι Άνθος Αραβοσίτου. Ανακατεύετε ώσπου να πήξει. Προσθέτετε 2 κ.σ. Μαργαρίνη, ανακατεύετε καλά και αφήνετε την κρέμα να κρυώσει. Όταν κρυώσει την απλώνετε με τη σπάτουλα πάνω στο Κανταΐφι.
Step 4
2η Κρέμα:
Step 5
Χτυπάτε την Φυτική Κρέμα με 3 - 4 κουταλιές Άχνη Ζάχαρη μέχρι να πήξει. Την στρώνετε πάνω στην πρώτη κρέμα και ξαναπασπαλίζετε με Αμύγδαλα.
Average Member Rating
(5 / 5)
1 people rated this recipe