Νηστίσιμη Μηλόπιτα

2020-03-05

Ingredients

  • Για τη ζύμη
  • 2 1/2 φλιτζάνια τσαγιού Aλεύρι
  • 1/2 κ.γ. Aλάτι
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού φυτικό Βούτυρο (soft)
  • 4-5 κ.σ. κρύο Nερό
  • Για τη γέμιση
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού Zάχαρη
  • 1 κ.γ. Κανέλα
  • 1/2 κ.γ. Mοσχοκάρυδο
  • 6 Mήλα (καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες)
  • 2 κ.σ. φυτικό Βούτυρο (soft)

Method

Step 1

Ανακατεύετε καλά το Αλεύρι με το Αλάτι και τα ρίχνετε στο μίξερ. Αρχίζετε να προσθέτετε λίγο λίγο το Βούτυρο (1 φλιτζάνι) και να ρίχνετε το Νερό κουταλιά κουταλιά χτυπώντας τα στο μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη, έτσι ώστε να πλάθεται.

Step 2

Ανοίγετε τη ζύμη σε ένα ταψί, την απλώνετε καλά και τοποθετείτε στην επιφάνειά της, τις φέτες των Μήλων.

Step 3

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200° C.

Step 4

Στη συνέχεια, πασπαλίζετε τα Μήλα με τη Ζάχαρη, την Κανέλα και το Μοσχοκάρυδο. Σκορπίζετε από πάνω τους το Βούτυρο (2 κ.σ.) σε μικρά κομματάκια.

Step 5

Ψήνετε στο φούρνο στους 200° C για 1 ώρα.

Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

1 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Πανεύκολη Νηστίσιμη Μηλόπιτα χωρίς μίξερ

  • Νηστίσιμα Μπισκότα με Λεμονάκι

  • Lava cake (Λάβα Κέικ)

  • Panettone με Σοκολάτα

  • Κρεμ Μπρουλέ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *