Νηστίσιμη Μηλόπιτα
2020-03-05- Skill Level: Εύκολη
- Add to favorites
Ingredients
- Για τη ζύμη
- 2 1/2 φλιτζάνια τσαγιού Aλεύρι
- 1/2 κ.γ. Aλάτι
- 1 φλιτζάνι τσαγιού φυτικό Βούτυρο (soft)
- 4-5 κ.σ. κρύο Nερό
- Για τη γέμιση
- 1 φλιτζάνι τσαγιού Zάχαρη
- 1 κ.γ. Κανέλα
- 1/2 κ.γ. Mοσχοκάρυδο
- 6 Mήλα (καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες)
- 2 κ.σ. φυτικό Βούτυρο (soft)
Method
Step 1
Ανακατεύετε καλά το Αλεύρι με το Αλάτι και τα ρίχνετε στο μίξερ. Αρχίζετε να προσθέτετε λίγο λίγο το Βούτυρο (1 φλιτζάνι) και να ρίχνετε το Νερό κουταλιά κουταλιά χτυπώντας τα στο μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη, έτσι ώστε να πλάθεται.
Step 2
Ανοίγετε τη ζύμη σε ένα ταψί, την απλώνετε καλά και τοποθετείτε στην επιφάνειά της, τις φέτες των Μήλων.
Step 3
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200° C.
Step 4
Στη συνέχεια, πασπαλίζετε τα Μήλα με τη Ζάχαρη, την Κανέλα και το Μοσχοκάρυδο. Σκορπίζετε από πάνω τους το Βούτυρο (2 κ.σ.) σε μικρά κομματάκια.
Step 5
Ψήνετε στο φούρνο στους 200° C για 1 ώρα.
Average Member Rating
(5 / 5)
1 people rated this recipe