Νηστίσιμες Πατάτες Γιαχνί του Αγιορείτη Πατέρα Επιφάνιου Μυλοποταμινού
2025-04-02- Skill Level: Εύκολη
-
Add to favorites

Ingredients
- 1 κιλό Πατάτες
- 3 ξερά Κρεμμύδια
- 4 σκελίδες Σκόρδο
- 180γρ. Ελαιόλαδο
- 1/2 κ.γ. ξερή τριμμένη Ρίγανη
- 4 Δαφνόφυλλα
- Μαύρο Πιπέρι σε κόκκους
- 1/3 κ.γ. Κύμινο
- 1/3 κ.γ. Κανέλα
- 1/2 κ.γ. Κόκκινο Γλυκό Πιπέρι
- 2 κ.σ. Πελτές Ντομάτας
- Αλάτι
Method
Step 1
Καθαρίζουμε τις Πατάτες, τις πλένουμε και τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια της αρεσκείας μας. Καθαρίζουμε τα Κρεμμύδια και τα Σκόρδα και τα πλένουμε. Τα μεν Κρεμμύδια τα ψιλοκόβουμε και τα δε Σκόρδα τα κόβουμε σε φέτες. Βάζουμε στον ταβά (ρηχή κατσαρόλα) το Ελαιόλαδο και τα Κρεμμύδια και τα σοτάρουμε σε σιγανή φωτιά, ώσπου να ροδίσουν ελαφρώς.
Step 2
Βάζουμε μες στον ταβά τις Πατάτες και ανακατεύουμε δυο με τρεις φορές όλα μαζί, Πατάτες και Κρεμμύδια. Προσθέτουμε τόσο νερό ώστε να σκεπαστούν οι Πατάτες και ρίχνουμε τα Δαφνόφυλλα, το Μαυροπίπερο, το Αλάτι και δυναμώνουμε τη φωτιά. Έπειτα από τριάντα λεπτά βρασμού προσθέτουμε τα υπόλοιπα μπαχαρικά και τον Ντοματοπελτέ αραιωμένο σε νερό. Ανακατεύουμε καλά και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό.
Step 3
Ύστερα από 15', χαμηλώνουμε ακόμη περισσότερο τη φωτιά (στο τέταρτο) και κουνάμε τον ταβά. ΠΡΟΣΟΧΗ! Δεν ανακατεύουμε με κουτάλα το φαγητό μας, διότι ήδη έχουν αρχίσει να χυλώνουν οι Πατάτες μας. Μετά από δεκαπέντε λεπτά το φαγητό μας είναι έτοιμο και το κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Average Member Rating
(5 / 5)
1 people rated this recipe