Μυρωδάτη Ομελέτα με Λαχανικά και Φέτα
2019-07-03- Course: Ορεκτικό
- Skill Level: Εύκολη
- Add to favorites
- Μερίδες : 4
Ingredients
- 8 Αυγά
- 1 κ.σ. Αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
- 1 κ.σ. φύλλα Μαϊντανού (ψιλοκομμένα)
- 2 κ.σ. φύλλα Δυόσμου (ψιλοκομμένα)
- 2 Πιπεριές Φλωρίνης (κομμένες σε κυβάκια)
- 1 πράσινη Πιπεριά Κέρατο (κομμένη σε κυβάκια)
- 3 Κολοκυθάκια χοντροτριμμένα (ελαφρώς αλατισμένα και καλοστυμένα με τα χέρια)
- 50 ml Ελαιόλαδο
- 150 γρ. Φέτα μαλακή (θρυμματισμένη)
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο Πιπέρι
Method
Step 1
Σε ένα μπολ χτυπάτε πολύ καλά τα Αυγά με το Αλεύρι, τον Μαϊντανό, τον Δυόσμο, το Αλάτι και το Πιπέρι.
Step 2
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το Ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
Step 3
Ρίχνετε μέσα στο τηγάνι τις Πιπεριές και τα Κολοκυθάκια και τα σοτάρετε για περίπου 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Προσθέτετε το μείγμα των Αυγών και τηγανίζετε για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να "σφίξει" λίγο η ομελέτα και να ροδίσει από την κάτω πλευρά.
Step 4
Υπάρχουν δύο τρόποι να ροδίσετε και την πάνω πλευρά της ομελέτας. Ο πρώτος είναι ο παρακάτω: Προθερμαίνετε τον φούρνο στη λειτουργία του γκριλ. Αν το τηγάνι σας δεν είναι κατάλληλο για φούρνο, τυλίγετε τη λαβή του καλά με αλουμινόχαρτο, το βάζετε στον φούρνο ακριβώς κάτω από το γκριλ και ψήνετε για άλλα 2 λεπτά, μέχρι η επιφάνεια της ομελέτας να στερεοποιηθεί και να φουσκώσει.
Step 5
Ένας άλλος τρόπος να γυρίσετε την ομελέτα και να την αφήσετε να τηγανιστεί μέσα στο τηγάνι και από την άλλη πλευρά είναι ο εξής: Σκεπάζετε το τηγάνι με ένα μεγάλο πιάτο και αναποδογυρίζετε ώστε η ομελέτα να πέσει στο πιάτο. Κατόπιν την αφήνετε να γλιστρήσει από το πιάτο ξανά στο τηγάνι οπότε η πάνω πλευρά της θα βρεθεί τώρα από κάτω. Την αφήνετε στο τηγάνι να ψηθεί για λίγο και αμέσως μετά την πασπαλίζετε με τη Φέτα και σερβίρετε.
Average Member Rating
(5 / 5)
1 people rated this recipe