Μπισκότα Λεμονιού
2020-06-24- Skill Level: Εύκολη
- Add to favorites
Ingredients
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού μαλακό Βούτυρο
- 1 1/4 φλιτζάνι τσαγιού Αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
- 3/4 φλιτζάνι τσαγιού Ζάχαρη
- 1 Αυγό
- 1 κ.σ. Ξύσμα Λεμονιού
- 1 κ.σ. φρέσκος Χυμός Λεμονιού
- 3/4 κ.γ. Εκχύλισμα Βανίλιας
- 1/2 κ.γ. Baking Powder
- 1/4 κ.γ. Μαγειρική Σόδα
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού Αμύγδαλα φιλέ
Method
Step 1
Αρχικά, χτυπήστε το Βούτυρο και την Ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομογενοποιημένο μείγμα.
Step 2
Κατόπιν, προσθέστε στο μείγμα και όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το Αλεύρι και τα Αμύγδαλα, και χτυπήστε ξανά μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.
Step 3
Τώρα, χαμηλώστε την ταχύτητα του μίξερ και αρχίστε να προσθέτετε σιγά σιγά το Αλεύρι, μέχρι να διαλυθεί εντελώς.
Step 4
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175ο C.
Step 5
Στρώστε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί. Με ένα κουτάλι της σούπας πάρτε μερική ποσότητα από το μείγμα και σχηματίστε τα μπισκότα ακουμπώντας τα πάνω στη λαδόκολλα αφήνοντας λίγη απόσταση μεταξύ τους. Πασπαλίστε τα με τα Αμύγδαλα φιλέ ή με Ζάχαρη.
Step 6
Τα ψήνετε για 10-12 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα ανοιχτό χρυσαφένιο χρώμα.
Average Member Rating
(5 / 5)
1 people rated this recipe