Μπισκότα Κανέλας

2017-10-30

Ingredients

  • 225γρ. Βούτυρο
  • 150 γρ. Ζάχαρη Λευκή
  • 110 γρ. Ζάχαρη Καστανή
  • 1 Αυγό
  • 375 γρ. Αλεύρι
  • 1 Βανίλια
  • 10 γρ. Κανέλα
  • 5 γρ. Αλάτι

Method

Step 1

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το Βούτυρο και τα δύο ήδη Ζάχαρης. Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν

Step 2

Προσθέτουμε το Αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί στο μίγμα

Step 3

Προσθέτουμε το Αλεύρι, τη Βανίλια, την Κανέλα και το Αλάτι και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να αρχίσει να ξεκολλάει η ζύμη από τα τοιχώματα του κάδου.

Step 4

Αποσύρουμε από το μίξερ και μεταφέρουμε τη ζύμη στον πάγκο μας. Ζυμώνουμε ελαφρώς με τα χέρια μας και πλάθουμε σε μπαστούνι ( το πάχος του θα είναι περίπου σαν τα γεμιστά μπισκότα του super market). Τυλίγουμε με διάφανη μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.

Step 5

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 οC στον αέρα

Step 6

Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και κόβουμε σε δίσκους πάχους 1 εκατοστού με ένα πριονωτό μαχαίρι

Step 7

Απλώνουμε τα μπισκότα μας σε ταψί με λαδόκολα. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα και ψήνουμε στους 175οC στον αέρα για περίπου 15 λεπτά.

Step 8

Ετοιμα!!!!

Step 9

Αν βαριέστε το μίξερ, η όλη διαδικασία γίνεται, με λίγο περισσότερο κόπο, και με το χέρι

Recipe Type:
Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 4
Rate this recipe

4 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Πανεύκολη Σοκολατένια Πάστα με 3 υλικά

  • Πανεύκολη Νηστίσιμη Μηλόπιτα χωρίς μίξερ

  • Νηστίσιμα Μπισκότα με Λεμονάκι

  • Lava cake (Λάβα Κέικ)

  • Panettone με Σοκολάτα

Comment (1)

  1. posted by Αντωνία Βαρβιτσιώτη on 19 Μαρτίου, 2020

    Υπεροχη συνταγη, για να περνας στιγμές με τα παιδιά σου! Και φυσικά να μοσχομυριζει το σπιτι….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *