Μπισκότα Κανέλας
2017-10-30Ingredients
- 225γρ. Βούτυρο
- 150 γρ. Ζάχαρη Λευκή
- 110 γρ. Ζάχαρη Καστανή
- 1 Αυγό
- 375 γρ. Αλεύρι
- 1 Βανίλια
- 10 γρ. Κανέλα
- 5 γρ. Αλάτι
Method
Step 1
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το Βούτυρο και τα δύο ήδη Ζάχαρης. Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν
Step 2
Προσθέτουμε το Αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί στο μίγμα
Step 3
Προσθέτουμε το Αλεύρι, τη Βανίλια, την Κανέλα και το Αλάτι και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να αρχίσει να ξεκολλάει η ζύμη από τα τοιχώματα του κάδου.
Step 4
Αποσύρουμε από το μίξερ και μεταφέρουμε τη ζύμη στον πάγκο μας. Ζυμώνουμε ελαφρώς με τα χέρια μας και πλάθουμε σε μπαστούνι ( το πάχος του θα είναι περίπου σαν τα γεμιστά μπισκότα του super market). Τυλίγουμε με διάφανη μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
Step 5
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 οC στον αέρα
Step 6
Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και κόβουμε σε δίσκους πάχους 1 εκατοστού με ένα πριονωτό μαχαίρι
Step 7
Απλώνουμε τα μπισκότα μας σε ταψί με λαδόκολα. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα και ψήνουμε στους 175οC στον αέρα για περίπου 15 λεπτά.
Step 8
Ετοιμα!!!!
Step 9
Αν βαριέστε το μίξερ, η όλη διαδικασία γίνεται, με λίγο περισσότερο κόπο, και με το χέρι
Average Member Rating
(5 / 5)
4 people rated this recipe
posted by Αντωνία Βαρβιτσιώτη on 19 Μαρτίου, 2020
Υπεροχη συνταγη, για να περνας στιγμές με τα παιδιά σου! Και φυσικά να μοσχομυριζει το σπιτι….