Μπισκότα Βουτύρου
2018-03-22Ingredients
- 250γρ. Βούτυρο τύπου Κερκύρας
- 4 κ.σ. Ζάχαρη
- 1 κ.γ. κοφτή Σκόνη Βανίλιας
- 250 γρ. Αλεύρι
- 60 γρ. Σοκολάτα Γάλακτος (προαιρετικά)
- Λίγο Αλάτι
Method
Step 1
Χτυπάτε σε ένα μπολ το Βούτυρο με τη Ζάχαρη για να αφρατέψει η ζύμη και να πάρει όγκο.
Step 2
Προσθέτετε τη Βανίλια και κατόπιν ρίχνετε το Αλεύρι κοσκινισμένο και το Αλάτι και ζυμώνετε για να δημιουργηθεί μια σφιχτή και απαλή ζύμη.
Step 3
Βάζετε τη ζύμη σε κορνέ και φτιάχνετε στρογγυλά μπισκότα τα οποία τοποθετείτε σε ελαφρά βουτυρωμένο ταψί. Τα ψήνετε στο κέντρο του φούρνου στους 200ο C για 10-15 λεπτά ή ώσπου να ροδίσουν ελαφρά.
Step 4
Τα αφήνετε να κρυώσουν στο ταψί για 2-3 λεπτά και τα μεταφέρετε σε σχάρα για να κρυώσουν εντελώς. Τώρα αν θέλετε ρίχνετε με ένα κουταλάκι από πάνω λίγη Σοκολάτα δημιουργώντας σχέδια.
Average Member Rating
(5 / 5)
2 people rated this recipe