Μους Σοκολάτας
2020-04-04- Skill Level: Εύκολη
- Add to favorites
Ingredients
- 250 γρ. Κουβερτούρα (σκούρα, σε κομμάτια ή σταγόνες)
- 250 γρ. Κρέμα Γάλακτος (με 35% λιπαρά)
- 125 γρ. Γάλα
- 30 γρ. Ζάχαρη (άχνη ή κρυσταλλική)
- 1 Βανίλια (σκόνη)
- Λίγο ξύσμα Πορτοκαλιού (προαιρετικά)
Method
Step 1
Ρίχνετε την Κουβερτούρα μαζί με το Γάλα και το Ξύσμα Πορτοκαλιού σε ένα κατσαρολάκι και τα βράζετε σε πολύ χαμηλή φωτιά. Ανακατεύετε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει η Κουβερτούρα. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει καλά.
Step 2
Αρχίζετε να φτιάχνετε τη σαντιγύ. Η Κρέμα Γάλακτος πρέπει οπωσδήποτε να είναι πολύ κρύα, κατευθείαν από το ψυγείο, το ίδιο και ο κάδος του μίξερ που θα χρησιμοποιήσετε, τον οποίο θα πρέπει να βάλετε για λίγη ώρα στο ψυγείο επίσης.
Step 3
Ρίχνετε μέσα στον κάδο του μίξερ την Κρέμα Γάλακτος, τη Ζάχαρη και τη Βανίλια και αρχίζετε να χτυπάτε σε χαμηλή ταχύτητα αρχικά. Σταδιακά αυξάνετε την ταχύτητα μέχρι η κρέμα να μην είναι ρευστή και να "στέκεται", οπότε και σταματάτε το χτύπημα για να μην κόψει.
Step 4
Προσθέτετε την Σαντιγύ στο μείγμα της Σοκολάτας και ομογενοποιείτε ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω για να μην χάσει τον όγκο του.
Step 5
Αδειάζετε τη Μους σε μπωλάκια ή ποτηράκια, χρησιμοποιώντας κουτάλι ή κορνέ και την αφήνετε στο ψυγείο να παγώσει. Μπορείτε να την απολαύσετε σκέτη ή να την πασπαλίσετε με τριμμένη σοκολάτα ή μπισκότο ή να ρίξετε από πάνω κομματάκια φρούτων.
Average Member Rating
(5 / 5)
1 people rated this recipe