Μους Σοκολάτας

2020-04-04

Ingredients

  • 250 γρ. Κουβερτούρα (σκούρα, σε κομμάτια ή σταγόνες)
  • 250 γρ. Κρέμα Γάλακτος (με 35% λιπαρά)
  • 125 γρ. Γάλα
  • 30 γρ. Ζάχαρη (άχνη ή κρυσταλλική)
  • 1 Βανίλια (σκόνη)
  • Λίγο ξύσμα Πορτοκαλιού (προαιρετικά)

Method

Step 1

Ρίχνετε την Κουβερτούρα μαζί με το Γάλα και το Ξύσμα Πορτοκαλιού σε ένα κατσαρολάκι και τα βράζετε σε πολύ χαμηλή φωτιά. Ανακατεύετε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει η Κουβερτούρα. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει καλά.

Step 2

Αρχίζετε να φτιάχνετε τη σαντιγύ. Η Κρέμα Γάλακτος πρέπει οπωσδήποτε να είναι πολύ κρύα, κατευθείαν από το ψυγείο, το ίδιο και ο κάδος του μίξερ που θα χρησιμοποιήσετε, τον οποίο θα πρέπει να βάλετε για λίγη ώρα στο ψυγείο επίσης.

Step 3

Ρίχνετε μέσα στον κάδο του μίξερ την Κρέμα Γάλακτος, τη Ζάχαρη και τη Βανίλια και αρχίζετε να χτυπάτε σε χαμηλή ταχύτητα αρχικά. Σταδιακά αυξάνετε την ταχύτητα μέχρι η κρέμα να μην είναι ρευστή και να "στέκεται", οπότε και σταματάτε το χτύπημα για να μην κόψει.

Step 4

Προσθέτετε την Σαντιγύ στο μείγμα της Σοκολάτας και ομογενοποιείτε ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω για να μην χάσει τον όγκο του.

Step 5

Αδειάζετε τη Μους σε μπωλάκια ή ποτηράκια, χρησιμοποιώντας κουτάλι ή κορνέ και την αφήνετε στο ψυγείο να παγώσει. Μπορείτε να την απολαύσετε σκέτη ή να την πασπαλίσετε με τριμμένη σοκολάτα ή μπισκότο ή να ρίξετε από πάνω κομματάκια φρούτων.

Recipe Type:
Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

1 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Αβοκάντο και Σοκολάτα Μους

  • Σουσαμόπιτα

  • Zebra (Ζέβρα) Κέικ

  • Red Velvet Cake

  • Χριστουγεννιάτικα Τρουφάκια με Σοκολάτα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *