Μανιταρόσουπα
2020-02-04- Skill Level: Εύκολη
- Add to favorites
- Μερίδες : 4
Ingredients
- 500 γρ. λευκά Μανιτάρια (κομμένα σε φετούλες)
- 1 ξερό Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. Βούτυρο
- 2 κ.σ. Αλεύρι
- 2 λίτρα Ζωμός Λαχανικών ή ζεστό Νερό
- 3 κλαράκια Μαϊντανός ψιλοκομμένος
- Αλάτι & Πιπέρι
Method
Step 1
Ρίχνετε το Βούτυρο σε μια κατσαρόλα και το ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει. Αμέσως μετά προσθέτετε τα Μανιτάρια και τα σωτάρετε σε δυνατή φωτιά για δέκα λεπτά, μέχρι να σταματήσουν να βγάζουν υγρά και να μαραθούν.
Step 2
Προσθέτετε το Αλεύρι και ανακατεύετε και στη συνέχεια το Ζωμό ή το Νερό. Αφήνετε τη σούπα να βράσει σε μέτρια φωτιά για είκοσι λεπτά, μέχρι να πήξει ελαφρώς, την Αλατωπιπερώνετε και ανακατεύετε λίγο. Την πασπαλίζετε με Μαϊντανό πριν τη σερβίρετε.
Average Member Rating
(5 / 5)
1 people rated this recipe