Μακαρονάδα με Τόνο
2016-11-04Ingredients
- 500γρ. Μακαρόνια
- 2 κονσέρβες Τόνο σε λάδι
- 500γρ φρέσκια Ντομάτα ψιλοκομμένη ή εναλλακτικά 1 κονσέρβα
- 2 σκελίδες Σκόρδο
- 2 κουταλιές ξηρό Βασιλικό
- 1 κουταλάκι γάλα εβαπορέ
- λίγο Ελαιόλαδο
- λίγο Αλάτι
- 1 ποτηράκι λευκό Κρασί
Method
Step 1
Βράζετε τα μακαρόνια αλλά δεν τα βουτυρώνετε
Step 2
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνετε το σκόρδο κομμένο σε φετούλες και το σωτάρετε στο ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά. Μετά προσθέτετε την ντομάτα, το γάλα και το αλάτι και σιγοβράζετε μέχρι να δέσει η σάλτσα
Step 3
Προς το τέλος προσθέτετε τον βασιλικό και στη συνέχεια τον τόνο κομματιασμένο με λίγο από το λάδι του ώστε να κρατήσει τη μυρωδιά του. Αφήνετε να πάρει δυο-τρεις βράσεις και σβήνετε με το κρασί. Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε και μαϊντανό μαζί με το βασιλικό. Η σάλτσα σας είναι έτοιμη
Step 4
Την απλώνετε πάνω από τα μακαρόνια και ….καλή σας όρεξη!
Average Member Rating
(5 / 5)
4 people rated this recipe