Λουκουμάδες
2020-03-04- Skill Level: Εύκολη
- Add to favorites
Ingredients
- 500γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 25γρ. νωπή Μαγιά ή 1 φακελάκι ξερή
- 1 κ.σ. Μέλι
- 1 κοφτή κ.γ. Αλάτι
- 2 φλιτζάνια χλιαρό Νερό (περίπου)
- Ελαιόλαδο (για το τηγάνισμα)
- Ηλιέλαιο (για το τηγάνισμα)
- Μέλι (μπόλικο για το μέλωμα)
- Λίγες σταγόνες Ξύδι
- Κανέλα
Method
Step 1
Εάν χρησιμοποιήσετε νωπή Μαγιά, διαλύστε την, ανακατεύοντάς την πολύ καλά, σε ένα μπωλ στη μισή ποσότητα Νερού από αυτό που θα χρησιμοποιήσετε. Εάν χρησιμοποιήσετε ξερή δεν χρειάζεται αυτή η διαδικασία.
Step 2
Ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπωλ το Αλεύρι, τη Μαγιά, το Μέλι, το Ξύδι και προσθέτετε σιγά σιγά Νερό και ανακατεύετε με τα χέρια μέχρι να δημιουργηθεί ένα λείος χυλός ο οποίος σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να είναι σφιχτός. Τελευταίο προσθέτετε το Αλάτι.
Step 3
Σκεπάζετε το μπολ με μία υγρή πετσέτα κουζίνας και το αφήνετε κοντά σε κάποιο ζεστό χώρο (π.χ. δίπλα στην κουζίνα ή στο καλοριφέρ) για 30 λεπτά, μέχρι το μείγμα να αρχίσει να φουσκώνει.
Step 4
Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζετε να ζεσταθούν το Ελαιόλαδο και το Ηλιέλαιο ανακατεμένα σε δυνατή φωτιά.
Step 5
Βουτάτε μία παλάμη μέσα στο μείγμα, πιάνετε μία ποσότητα από το μείγμα και το κλείνετε μέσα σε γροθιά. Πιέζετε το υλικό προς τα πάνω έτσι ώστε να βγει λίγο ανάμεσα στον δείκτη και στον αντίχειρα, το κόβετε με κουτάλι (το οποίο πρώτα θα έχετε βουτήξει σε νερό) και το ρίχνετε στο καυτό Λάδι. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία για όλο το μείγμα. Τηγανίζετε για λίγα λεπτά μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
Step 6
Τους βγάζετε από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα και τους αφήνετε να στραγγίξουν σε χαρτί κουζίνας. Σερβίρονται ζεστοί, αφού πρώτα τους περιχύσετε με μπόλικο Μέλι και τους πασπαλίσετε με Κανέλα ή και καβουρντισμένο Σουσάμι. (Αν είστε οπαδοί της σοκολάτας αντί για Μέλι μπορείτε να τους περιχύσετε με κάποια σοκολατένια κρέμα).
Step 7
Tip: Το Ξύδι το προσθέτετε για να γίνουν τραγανοί στο εξωτερικό τους.
Average Member Rating
(5 / 5)
1 people rated this recipe