Λαχανόρυζο Κοκκινιστό
2019-04-21- Skill Level: Εύκολη
- Add to favorites
- Μερίδες : 4
- Χρόνος Προετ. : 15m
- Χρόνος Ψησίματος : 35m
Ingredients
- 1 Λάχανο, μικρό, χοντροκομμένο
- 1 Καρότο κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 Πράσο κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- Ελαιόλαδο
- 200 γρ. Ρύζι γλασέ
- 1 κ.σ. Πελτές Ντομάτας
- 250 γρ. Ντομάτες τριμμένες
- 1 κ.γ. Ζάχαρη (προαιρετικά)
- χυμός από 1 Λεμόνι
- 850 ml Νερό
- ½ ματσάκι Μαϊντανός ψιλοκομμένος
- Αλάτι
- Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Method
Step 1
Σε μια πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνετε 80 ml Ελαιόλαδο. Κατόπιν σοτάρετε το Κρεμμύδι και το Πράσο για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Step 2
Προσθέτετε το Καρότο και το Λάχανο και το σοτάρετε για 7-10 λεπτά μέχρι να μαλακώσει και να "μαζέψει" ο όγκος του. Εάν χρειαστεί προσθέτετε λίγο ακόμα Ελαιόλαδο. Ρίχνετε το Αλάτι και το φρεσκοτριμμένο Πιπέρι.
Step 3
Προσθέτετε το Ρύζι και σοτάρετε για ένα λεπτό. Στη συνέχεια ρίχνετε τον Πελτέ, σοτάρετε για 1 λεπτό και ρίχνετε τις Ντομάτες. Αφήνετε να πάρει μια βράση και προσθέτετε το Νερό. Μπορείτε να προσθέσετε 1 κ.γ. Ζάχαρη, εάν οι Ντομάτες θέλετε να είναι λιγότερο όξινες.
Step 4
Αλατίζετε λίγο ακόμα, χαμηλώνετε τη φωτιά, καλύπτετε με καπάκι και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 20 – 25 λεπτά. Εάν χρειαστεί προσθέτετε λίγο ακόμα Νερό.
Step 5
Όσο έχει ακόμα μπόλικο ζουμί, αποσύρετε από την φωτιά. Δοκιμάστε το για να δείτε έαν πρέπει να προσθέσετε κι άλλο Αλάτι και Πιπέρι. Ρίχνετε λίγο ωμό Ελαιόλαδο και το χυμό Λεμονιού και ανακατεύετε για λίγο.
Step 6
Πασπαλίζετε με μπόλικο ψιλοκομμένο Μαϊντανό.
Average Member Rating
(5 / 5)
1 people rated this recipe