Κοτόπουλο Φούρνου με Κρεμμύδια και Πατατούλες
2019-07-30- Skill Level: Εύκολη
- Add to favorites
- Μερίδες : 4
- Χρόνος Ψησίματος : 60m
Ingredients
- Για τη Μαρινάδα
- 2 κ.σ. Μέλι
- 4 κ.σ. Ελαιόλαδο
- 1 Κύβος Ζωμός Κότας
- Για το Κοτόπουλο
- 1 μεγάλο Κοτόπουλο (ολόκληρο ή κομμένο σε μερίδες)
- 1 κιλό Πατάτες baby (κομμένες στη μέση)
- 6 μικρά Κρεμμύδια (καθαρισμένα)
- 2 κλωνάρια φρέσκο Δεντρολίβανο
- 150 ml Ελαιόλαδο
- 2 φλιτζάνια χλιαρό Νερό
- Αλάτι / Πιπέρι
Method
Step 1
Ξεκινήστε ετοιμάζοντας τη Mαρινάδα. Ανακατεύετε καλά σε ένα μπολ τον Kύβο Κότας μαζί με το Eλαιόλαδο και το Mέλι, έτσι ώστε να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα.
Step 2
Αλατοπιπερώνετε το Κοτόπουλο και το αλείφετε, εσωτερικά και εξωτερικά, με τα 2/3 της Μαρινάδας. Ανασηκώνετε την πέτσα του και το αλείφετε και κάτω από αυτήν, με την υπόλοιπη μαρινάδα.
Step 3
Τοποθετείτε το Κοτόπουλο σε ένα ταψί και απλώνετε γύρω του τις Πατάτες και τα Κρεμμύδια.
Step 4
Προσθέτετε το Δεντρολίβανο και περιχύνετε με το Ελαιόλαδο και το Νερό.
Step 5
Βάζετε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για περίπου 50΄-60'. Για να δείτε πως προχωράει το ψήσιμο, μπορείτε να τρυπάτε βαθιά το κοτόπουλο με ένα πιρούνι.
Average Member Rating
(0 / 5)
0 people rated this recipe