Κοτόπουλο με Λεμόνι και Μέλι

2025-09-30

Ingredients

  • 1 Kοτόπουλο (κομμένο σε μερίδες)
  • 1 κιλό Πατάτες (κομμένες σε κύβους ή μισοφέγγαρα)
  • 3 κ.σ. Μέλι
  • Χυμός από 2 μεγάλα Λεμόνια
  • 2 κ.σ. Βούτυρο
  • 4 κ.σ. αποξηραμένο Δεντρολίβανο
  • 1 ψιλοκομμένη σκελίδα Σκόρδου
  • 1 ακέρωτο Λεμόνι (κομμένο σε μακρόστενες φετούλες)
  • Αλάτι & Πιπέρι
  • 1 ½ φλ. Νερό

Method

Step 1

Τοποθετείτε το Κοτόπουλο και τις Πατάτες σε ένα ταψί.

Step 2

Σε ένα τηγάνι σιγοβράζετε για λίγα λεπτά τον Χυμό Λεμονιού, το Βούτυρο, το Δεντρολίβανο, το Σκόρδο, το Μέλι, και τα Αλατοπιπερώνετε.

Step 3

Κατόπιν προσθέτετε και τις φέτες Λεμονιού , 1 ½ φλ. Νερό και περιχύνετε το φαγητό με το μίγμα που ετοιμάσατε στο τηγάνι.

Step 4

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για 50΄ περίπου, μέχρι να πάρει το Κοτόπουλο ένα χρυσαφένιο χρώμα και να ροδίσουν οι Πατάτες. Καλή σας όρεξη!

Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

1 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Νηστίσιμες Πατάτες Γιαχνί του Αγιορείτη Πατέρα Επιφάνιου Μυλοποταμινού

  • Εύκολο Κοτόπουλο με Σκόρδο

  • Σπαγγέτι aglio e olio

  • Πανεύκολα Ψάρια στο Φούρνο

  • Γεμιστά Καλαμάρια με Φέτα, Πιπεριές και Ντομάτα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *