Κοτόπουλο με Λεμόνι και Μέλι
2025-09-30- Skill Level: Εύκολη
-
Add to favorites

Ingredients
- 1 Kοτόπουλο (κομμένο σε μερίδες)
- 1 κιλό Πατάτες (κομμένες σε κύβους ή μισοφέγγαρα)
- 3 κ.σ. Μέλι
- Χυμός από 2 μεγάλα Λεμόνια
- 2 κ.σ. Βούτυρο
- 4 κ.σ. αποξηραμένο Δεντρολίβανο
- 1 ψιλοκομμένη σκελίδα Σκόρδου
- 1 ακέρωτο Λεμόνι (κομμένο σε μακρόστενες φετούλες)
- Αλάτι & Πιπέρι
- 1 ½ φλ. Νερό
Method
Step 1
Τοποθετείτε το Κοτόπουλο και τις Πατάτες σε ένα ταψί.
Step 2
Σε ένα τηγάνι σιγοβράζετε για λίγα λεπτά τον Χυμό Λεμονιού, το Βούτυρο, το Δεντρολίβανο, το Σκόρδο, το Μέλι, και τα Αλατοπιπερώνετε.
Step 3
Κατόπιν προσθέτετε και τις φέτες Λεμονιού , 1 ½ φλ. Νερό και περιχύνετε το φαγητό με το μίγμα που ετοιμάσατε στο τηγάνι.
Step 4
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για 50΄ περίπου, μέχρι να πάρει το Κοτόπουλο ένα χρυσαφένιο χρώμα και να ροδίσουν οι Πατάτες. Καλή σας όρεξη!
Average Member Rating
(5 / 5)
1 people rated this recipe