Κοτόπουλο με λαχανικά στο τηγάνι
2018-09-14- Course: Συνοδευτικό
- Skill Level: Εύκολη
- Add to favorites
- Μερίδες : 1
- Χρόνος Προετ. : 10m
- Χρόνος Ψησίματος : 30m
Ingredients
- 1 στήθος Κοτόπουλου
- 1 Κολoκυθάκι κομμένο σε κύβους ή ροδέλες
- 4-5 λευκά Μανιτάρια κομμένα σε τέσσερα μέρη
- 1 φρέσκο Κρεμμυδάκι κομμένο σε ροδέλες
- ½ Μελιτζάνα μικρή κομμένη σε κυβάκια
- 1/4 πιπεριά Φλωρίνης από βάζο κομμένη σε κυβάκια
- ½ Κύβο ή Ζωμό Ψυγείου Λαχανικών
- 1 κ.σ. Μουστάρδα καυτερή
- 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
- ½ φλ. χλιαρό Νερό
- 1 πρέζα Θυμάρι
- φρεσκοτριμμένο Πιπέρι
Method
Step 1
Σε ένα τηγάνι, που να κλείνει με καπάκι, αφήνετε το Ελαιόλαδο να "κάψει" για λίγα λεπτά.
Step 2
Κατόπιν σοτάρετε το Κοτόπουλο στο Ελαιόλαδο μαζί με τα Λαχανικά για 5-6 λεπτά, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, γυρίζοντάς το απ’ όλες τις πλευρές.
Step 3
Στο μεταξύ σε ½ φλιτζάνι χλιαρό Νερό διαλύετε τον Ζωμό των Λαχανικών και τη Μουστάρδα.
Step 4
Περιχύνετε το Κοτόπουλο με το μείγμα Νερού-Ζωμού-Μουστάρδας και προσθέτετε το Θυμάρι.
Step 5
Χαμηλώνετε τη φωτιά στο μισό, σκεπάζετε το τηγάνι και μαγειρεύετε για 15-20 λεπτά.
Step 6
Χαράζετε με ένα μαχαίρι το Κοτόπουλο από κάποιο σημείο μέχρι το κέντρο του και αν είναι λευκό σημαίνει ότι έχει ψηθεί και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Average Member Rating
(4 / 5)
3 people rated this recipe