Κοτόπουλο με Κάρυ
2016-09-24- Skill Level: Εύκολη
- Add to favorites
Ingredients
- 3 κ.σ. βούτυρο
- 2 κρεμμύδια καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
- 2 κ.σ. κάρυ σκόνη
- 2 ολόκληρα μεγάλα στήθη κοτόπουλου ξεκοκκαλισμένα, χωρίς πέτσα, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
- 2 φλυτζάνια τσαγιού ζεστός ζωμός κότας
- 4 κ.σ. νερό (όχι ζεστό ή χλιαρό)
- 1/4 φλιτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος
- 1 κ.σ.μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. κορν-φλάουρ
- αλάτι/πιπέρι
Method
Step 1
Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώνετε το βούτυρο και προσθέτετε τα κρεμμύδια. Σωτάρετε για 3 λεπτά σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας κάθε τόσο. Ρίχνετε το κάρυ και και το αφήνετε να σωταριστεί κι αυτό για 3-4 λεπτά σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας καλά.
Step 2
Προσθέτετε το κοτόπουλο, αλάτι και πιπέρι και σωτάρετε για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Ρίχνετε τον ζωμό της κότας και όταν πάρει βράση συνεχίζετε να μαγειρεύετε για 10 λεπτά σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά.
Step 3
Χτυπάτε το κορν-φλάουρ με το νερό και το ρίχνετε στο τηγάνι όπου το αφήνετε για 1 λεπτό ανακατεύοντας. Ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και μόλις πάρει βράση αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε ελαφρά.
Step 4
Το αφήνετε να σιγοβράζει μέχρι να πιει τα υγρά του και να γίνει το ζουμί του ελαφρά πηχτό. Σερβίρετε πασπαλίζοντας το φαγητό με το μαϊντανό.Συνοδεύει ιδανικά ζυμαρικά.
Average Member Rating
(5 / 5)
1 people rated this recipe