Κοτόπουλο με Κάρυ

2016-09-24

Ingredients

  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κρεμμύδια καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. κάρυ σκόνη
  • 2 ολόκληρα μεγάλα στήθη κοτόπουλου ξεκοκκαλισμένα, χωρίς πέτσα, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
  • 2 φλυτζάνια τσαγιού ζεστός ζωμός κότας
  • 4 κ.σ. νερό (όχι ζεστό ή χλιαρό)
  • 1/4 φλιτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.σ.μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. κορν-φλάουρ
  • αλάτι/πιπέρι

Method

Step 1

Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώνετε το βούτυρο και προσθέτετε τα κρεμμύδια. Σωτάρετε για 3 λεπτά σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας κάθε τόσο. Ρίχνετε το κάρυ και και το αφήνετε να σωταριστεί κι αυτό για 3-4 λεπτά σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας καλά.

Step 2

Προσθέτετε το κοτόπουλο, αλάτι και πιπέρι και σωτάρετε για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Ρίχνετε τον ζωμό της κότας και όταν πάρει βράση συνεχίζετε να μαγειρεύετε για 10 λεπτά σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά.

Step 3

Χτυπάτε το κορν-φλάουρ με το νερό και το ρίχνετε στο τηγάνι όπου το αφήνετε για 1 λεπτό ανακατεύοντας. Ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και μόλις πάρει βράση αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε ελαφρά.

Step 4

Το αφήνετε να σιγοβράζει μέχρι να πιει τα υγρά του και να γίνει το ζουμί του ελαφρά πηχτό. Σερβίρετε πασπαλίζοντας το φαγητό με το μαϊντανό.Συνοδεύει ιδανικά ζυμαρικά.

Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

1 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Κανελόνια με Σπανάκι

  • Ψάρι Σαβόρο

  • Σοφρίτο

  • Γεμιστή Γαλοπούλα (με Κουκουνάρι, Κιμά και Ρύζι)

  • Χοιρινό με Κάστανα στη Γάστρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *