Κοτόπουλο Γιουβέτσι
2019-05-22- Skill Level: Μέτριους
- Add to favorites
- Μερίδες : 4
- Χρόνος Ψησίματος : 25m
Ingredients
- 1 Kοτόπουλο ολόκληρο κομμένο σε μέτρια κομμάτια
- 200 γρ. Bούτυρο
- 200 γρ. ψιλοκομμένο Ντοματάκι
- 2 συσκευασίες Ζωμός Κότας
- 400 γρ. Κριθαράκι χοντρό
- 800 ml καυτό Νερό
- 1 κ. σ. Πελτές Ντομάτας
- 150 γρ. Μυζήθρα ξερή τριμμένη
- 2 ποτήρια κρύο Νερό
- Λίγο Αλεύρι
- Αλάτι & Πιπέρι
Method
Step 1
Σε ένα μπωλ ρίχνετε το Κριθαράκι και το μουσκεύετε σε 2 ποτήρια κρύο Νερό για 15 λεπτά.
Step 2
Αλατοπιπερώνετε τα κομμάτια του Κοτόπουλου και τα αλευρώνετε.
Step 3
Σε μία κατσαρόλα βάζετε το Βούτυρο και το αφήνετε να λιώσει σε χαμηλή φωτιά. Κατόπιν, ρίχνετε μέσα το Κοτόπουλο και το σοτάρετε καλά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
Step 4
Προσθέτετε τους Ζωμούς Κότας μαζί με το καυτό Νερό, το ψιλοκομμένο Ντοματάκι και τον Πελτέ και μαγειρεύετε το Κοτόπουλο για 20 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Step 5
Προσθέτετε το Κριθαράκι και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να φουσκώσει.
Step 6
Σερβίρετε το Κοτόπουλο με το Κριθαράκι πασπαλίζοντάς τα με την τριμμένη ξερή Μυζήθρα.
Average Member Rating
(5 / 5)
1 people rated this recipe