Κορμός Σοκολάτας

2020-11-11

Ingredients

  • 250 ml Γάλα
  • 200 γρ. Ζάχαρη
  • 125 γρ. Βούτυρο αγελαδινό (ανάλατο)
  • 450 γρ. Μπισκότα Πτι-Μπερ (σπασμένα σε κομμάτια)
  • 50 γρ. Κακάο
  • 3 κ.σ. Κονιάκ (ή οποιοδήποτε Λικέρ της αρεσκείας σας)

Method

Step 1

Ρίχνετε σε ένα κατσαρολάκι ή γαλατιέρα το Γάλα με τη Ζάχαρη και τα ζεσταίνετε σε χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντάς τα για λίγα λεπτά. Τα αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε το Βούτυρο, το Κακάο, το Κονιάκ και τα κομμάτια των Μπισκότων. Τα ανακατεύετε καλά ώστε να γίνουν ένα μείγμα.

Step 2

Απλώνετε μια λαδόκολλα και αδειάζετε το μείγμα στο κέντρο της. Προσπαθήστε να του δώσετε το σχήμα ενός μακρόστενου μπαστουνιού, τυλίγοντάς το σφιχτά με τη λαδόκολλα γύρω γύρω, έτσι ώστε να δημιουργήσετε έναν κορμό.

Step 3

Βάζετε τον κορμό στην κατάψυξη για 3-4 ώρες. Μπορείτε να τον πασπαλίσετε απ' όλες τις πλευρές του με τριμμένο ινδοκάρυδο ή φυστίκι Αιγίνης πριν τον σερβίρετε.

Recipe Type:
Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

1 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Αβοκάντο και Σοκολάτα Μους

  • Σουσαμόπιτα

  • Zebra (Ζέβρα) Κέικ

  • Red Velvet Cake

  • Χριστουγεννιάτικα Τρουφάκια με Σοκολάτα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *