Κοκκινιστό Κοτόπουλο με χοντρά Μακαρόνια

2019-01-20
  • Μερίδες : 4
  • Χρόνος Προετ. : 20m
  • Χρόνος Ψησίματος : 60m

Ingredients

  • 1 Κοτόπουλο, περίπου 1.800 γρ., κομμένο σε 8 κομμάτια
  • 100 ml Ελαιόλαδο
  • 2 ξερά Κρεμμύδια κομμένα σε κυβάκια
  • 4 σκελίδες Σκόρδου, ξεφλουδισμένες και ολόκληρες
  • 1 κιλό ώριμες Ντομάτες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες ή 2 κονσέρβες ολόκληρα Ντοματάκια, ψιλοκομμένα (με το ζουμί τους)
  • 1 φύλλο Δάφνης
  • 100 γρ. ξερή, τριμμένη Μυζήθρα
  • 1 πακέτο χοντρά Μακαρόνια
  • 1/4 ματσάκι Δυόσμου (τα φύλλα του)
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο Πιπέρι

Method

Step 1

Αλατίζετε καλά τα κομμάτια του Κοτόπουλου. Σε μια ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνετε 50 ml από το Ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά, μέχρι να κάψει καλά. Ρίχνετε τα κομμάτια του κοτόπουλου μέσα και τα σοτάρετε για περίπου 5 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα. Αν δεν χωράνε όλα μεμιάς, τα σοτάρετε σε δόσεις για να ροδίσουν σωστά.

Step 2

Βγάζετε το κρέας σε μια πιατέλα και στο Λάδι που έχει μείνει στην κατσαρόλα σοτάρετε τα Κρεμμύδια για περίπου 3 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτετε το Σκόρδο και σοτάρετε για άλλο 1/2 λεπτό, προσέχοντας να μη μαυρίσει, γιατί θα πικρίσει.

Step 3

Ξαναβάζετε τα κομμάτια του Κοτόπουλου στην κατσαρόλα, ρίχνετε τις Ντομάτες και το φύλλο Δάφνης, σκεπάζετε την κατσαρόλα και μαγειρεύετε για 20-30 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Κατόπιν, βγάζετε από την κατσαρόλα τα στήθη που θα έχουν ήδη μαλακώσει καλά, τα βάζετε σε ένα μεγάλο πιάτο και τα διατηρείτε ζεστά (αν τα αφήσετε παραπάνω στην κατσαρόλα, θα στεγνώσουν και θα σκληρύνουν).

Step 4

Συνεχίζετε να μαγειρεύετε τα μπούτια για άλλα περίπου 30 λεπτά, πάντα σε χαμηλή φωτιά και με κλειστή κατσαρόλα, μέχρι να μαλακώσουν και το ψαχνό να ξεκολλά εύκολα από το κόκαλο.

Step 5

Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, προσθέτετε νερό μόνο αν στεγνώσει το φαγητό προτού γίνει. Όσο λιγότερο νερό προσθέσετε, τόσο πιο νόστιμο θα γίνει. Στο τέλος η σάλτσα πρέπει να είναι μελωμένη.

Step 6

Βάζετε και πάλι τα κομμάτια του στήθους στο σκεύος, για να ζεσταθούν. Αποσύρετε από τη φωτιά και αλατοπιπερώνετε. Ψιλοκόβετε τα φύλλα Δυόσμου την τελευταία στιγμή, τα ρίχνετε στην κατσαρόλα μαζί με το υπόλοιπο Ελαιόλαδο και ανακατεύετε απαλά.

Step 7

Τα τελευταία λεπτά μαγειρέματος του Κοτόπουλου, βράζετε τα Μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό (σε όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία τους). Μόλις είναι έτοιμα, τα ρίχνετε μέσα στη σάλτσα του Κοτόπουλου, ανακατεύετε ώστε να πάει η σάλτσα παντού και σερβίρετε πασπαλίζοντας κάθε μερίδα με τριμμένη Μυζήθρα.

Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

1 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Κανελόνια με Σπανάκι

  • Ψάρι Σαβόρο

  • Σοφρίτο

  • Γεμιστή Γαλοπούλα (με Κουκουνάρι, Κιμά και Ρύζι)

  • Χοιρινό με Κάστανα στη Γάστρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *