Καραμελωμένα Μπουτάκια Κοτόπουλου
2019-06-27- Skill Level: Εύκολη
- Add to favorites
Ingredients
- 12 Mπουτάκια Kοτόπουλου (ζητήστε «Κοπανάκια»)
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού Ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. Μέλι
- 3 κ.σ. απαλή Μουστάρδα
- Χυμός από 1/2 Λεμόνι
- 3 σκελίδες Σκόρδο (λιωμένες)
- Αλάτι / Πιπέρι
Method
Step 1
Ξεκινήστε ρίχνοντας σε ένα μεγάλο μπολ ή σε μια λεκάνη όλα τα υλικά για τη μαρινάδα, δηλαδή το Ελαιόλαδο, το Μέλι, τη Μουστάρδα, το Χυμό Λεμονιού, τις λιωμένες σκελίδες Σκόρδου, Αλάτι και Πιπέρι και τα ανακατεύετε πολύ καλά.
Step 2
Κατόπιν βάζετε στο μπολ και τα Μπουτάκια Κοτόπουλου και ανακατεύετε καλά με τα χέρια σας, μέχρι να καλυφθούν παντού με τη μαρινάδα. Σκεπάζετε σφικτά το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το αφήνετε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Step 3
Αφού περάσουν οι 2 ώρες της μαρινάδας στο ψυγείο, προθερμαίνετε το φούρνο στους 200ο C.
Step 4
Βγάζετε τα Μπουτάκια από τη μαρινάδα και τα απλώνετε σε ένα ταψί, σε μονή στρώση. Τα περιχύνετε με τη μαρινάδα και τοποθετείτε το ταψί στο μεσαίο ράφι του φούρνου.
Step 5
Ψήνετε για 40 - 45 λεπτά, αλείφοντάς τα κάθε τόσο με τη μαρινάδα που έχει κατασταλάξει στο ταψί, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο, μέχρι να φαίνονται καραμελωμένα και γυαλιστερά και να αποκτήσουν έντονο ρόδινο χρώμα. Σερβίρονται ζεστά.
Step 6
Tip: Εάν σας αρέσουν οι φτερούγες κοτόπουλου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και αυτές στη συνταγή ή να να την κάνετε μόνο με αυτές.
Average Member Rating
(5 / 5)
1 people rated this recipe