Κανελόνια με Σπανάκι

2021-09-08

ºº

Ingredients

  • 1 πακέτο Κανελόνια
  • 750γρ. Σπανάκι (φρέσκο ή κατεψυγμένο)
  • 3,5 φλιτζάνια τσαγιού τριμμένα Τυριά της αρεσκείας σας
  • 1 Αυγό
  • 1 κ.σ. Άνηθος ψιλοκομμένος
  • 3 κ.σ. Ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού Γάλα
  • Για την σάλτσα
  • 1 κ.σ. Βούτυρο
  • 3 ποτήρια Γάλα
  • 3 κ.σ. Αλεύρι
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού τριμμένα Τυριά της αρεσκείας σας
  • Αλάτι & Πιπέρι

Method

Step 1

Εάν χρησιμοποιήσετε φρέσκο Σπανάκι πρέπει να το πλύνετε πολύ καλά και να το κόψετε σε μικρά κομμάτια. Αρχικά, σωτάρετε το Σπανάκι σε μία κατσαρόλα με το Ελαιόλαδο για 10 λεπτά, σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε τα 2,5 φλιτζάνια τσαγιού τριμμένα Τυριά, το Γάλα, το Αλάτι, το Πιπέρι, το Αυγό χτυπημένο και τον Άνηθο και τα ανακατεύετε καλά έτσι ώστε να γίνουν ένα μείγμα. Μετά, το απομακρύνετε από την φωτιά αφήνοντάς το να κρυώσει.

Step 2

Με το μείγμα γεμίζετε τα Kανελόνια και τα τοποθετείτε το ένα δίπλα στο άλλο μέσα σε ένα πυρέξ.

Step 3

Κατόπιν, αρχίζετε να φτιάχνετε τη σάλτσα. Σε μία κατσαρόλα λιώνετε το Βούτυρο, προσθέτετε το Αλεύρι και σιγά σιγά προσθέτετε το Γάλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι η σάλτσα να δέσει. Περιχύνετε με την σάλτσα τα Κανελόνια και τα πασπαλίζετε με το 1 φλιτζάνι τσαγιού από τα τριμμένα Τυριά.

Step 4

Σκεπάζετε τα Κανελόνια με αλουμινόχαρτο, ώστε να μην παίρνουν αέρα και τα ψήνετε στους 200o C για 35 λεπτά.

Step 5

Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο, πασπαλίζετε με το μισό φλιτζάνι τριμμένο Τυρί και ψήνετε για άλλα 5-10 λεπτά έχοντας όμως στο νου σας ότι δεν πρέπει να ξεραθεί η επιφάνειά τους.

Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

1 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Ψάρι Σαβόρο

  • Σοφρίτο

  • Γεμιστή Γαλοπούλα (με Κουκουνάρι, Κιμά και Ρύζι)

  • Χοιρινό με Κάστανα στη Γάστρα

  • Χριστουγεννιάτικο Χοιρινό Ρολό στο Φούρνο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *