Κέικ Σοκολάτας με Γλάσο Σοκολάτας
2019-08-01- Skill Level: Εύκολη
- Add to favorites
- Μερίδες : 8-10
- Χρόνος Ψησίματος : 55m
Ingredients
- 400 γρ. Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 100 γρ. Κακάο
- 100 γρ. Κουβερτούρα (τριμένη)
- 250 γρ. Βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 2 φλιτζάνια τσαγιού Ζάχαρη κρυσταλλική
- 5 Αυγά
- ½ φλιτζάνι τσαγιού φρέσκο Γάλα
- 2 Βανίλιες
- Λίγο Βούτυρο και Αλεύρι για την επάλειψη της φόρμας
- Για το γλάσο :
- 150 γρ. Κουβερτούρα κομμένη σε κομματάκια
- ½ φλιτζάνι τσαγιού Κρέμα Γάλακτος
Method
Step 1
Αλείφετε με λίγο Βούτυρο και αλευρώνετε ελαφρά μια στρογγυλή φόρμα κέικ. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C.
Step 2
Ρίχνετε στο μίξερ το Βούτυρο μαζί με τη Ζάχαρη και τα χτυπάτε ώσπου να λιώσει η Ζάχαρη και να ασπρίσει το μείγμα. Προσθέτετε το Γάλα και τα Αυγά και συνεχίζετε για λίγα λεπτά το χτύπημα στη μεσαία ταχύτητα. Στη συνέχεια, ρίχνετε λίγο-λίγο το Αλεύρι και το Κακάο (αφού τα έχετε προηγουμένως κοσκινίσει) μαζί με τις Βανίλιες. Xτυπάτε για λίγο όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν. Χαμηλώνετε την ταχύτητα και προσθέτετε την τριμμένη Κουβερτούρα. Χτυπάτε για 1-2 λεπτά ακόμη.
Step 3
Αδειάζετε το μείγμα στη φόρμα και ψήνετε το κέικ στους 180°C για 55- 60 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει έτσι ώστε να ξεκολήσει εύκολα από τη φόρμα. Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε για 10 λεπτά στη φόρμα. Το ξεφορμάρετε και το αφήνετε να κρυώσει καλά.
Step 4
Για το γλάσο : Ρίχνετε την Κρέμα Γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτετε τα κομμάτια της Κουβερτούρας. Το βάζετε σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύετε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα για να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί το γλάσο. Το αφήνετε λίγο να κρυώσει, περιχύνετε το κέικ και περιμένετε να πήξει πριν το κόψετε. Απολαύστε το!
Average Member Rating
(5 / 5)
1 people rated this recipe
posted by Παναγιώτης on 30 Απριλίου, 2021
Πωπωπω τί ωραίο θα το κάνω