Κέικ με Κομματάκια Σοκολάτας
2017-11-08Ingredients
- 90 γρ. Βούτυρο
- 165 γρ. Ζάχαρη
- 375 γρ. Αλεύρι (που φουσκώνει μόνο του)
- 2 Αυγά
- 330 ml Γάλα
- 250 γρ. Κουβερτούρα (κανονική ή γάλακτος ή λευκή ή ανακατεμένες!)
- λίγο Κονιάκ
Method
Step 1
Λιώνουμε τη μισή Κουβερτούρα σε μπέν μαρί και την ανακατεύουμε απαλά μαζί με το βούτυρο
Step 2
Την υπόλοιπη Κουβερτούρα την σπάμε με το μαχαίρι μας σε μικρά-μικρά κομματάκια
Step 3
Ανακατεύουμε στο μίξερ το Βούτυρο με τη Ζάχαρη για ένα λεπτάκι μέχρι να ασπρίσει
Step 4
Προσθέτουμε τη λιωμένη Κουβερτούρα, τα Αυγά, το Γάλα και το Κονιάκ
Step 5
Ρίχνουμε σιγά-σιγά το Αλεύρι και ανακατεύουμε καλά
Step 6
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα μας. Την χτυπάμε καλά για να κρατήσει όσο Αλεύρι θέλει
Step 7
Πριν τοποθετήσουμε το Μίγμα μας στη φόρμα ρίχνουμε μέσα του τα κομματάκια Κουβερτούρας και ανακατεύουμε ελαφρά για να πάνε παντού
Step 8
Ψήνουμε σε ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ φούρνο στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά (βυθίζουμε ένα οδοντωτό μαχαίρι στο κέικ και αν δεν βγει υγρό, τότε είναι έτοιμο)
Average Member Rating
(5 / 5)
4 people rated this recipe
posted by Παναγιώτης on 30 Απριλίου, 2021
Πωπωπω τί ωραίο θα το κάνω
posted by Παναγιώτης on 30 Απριλίου, 2021
Μπορώ να βάλω ζάχαρη άχνη για διακόσμηση στο κέικ