Κέικ με Κομματάκια Σοκολάτας

2017-11-08

Ingredients

  • 90 γρ. Βούτυρο
  • 165 γρ. Ζάχαρη
  • 375 γρ. Αλεύρι (που φουσκώνει μόνο του)
  • 2 Αυγά
  • 330 ml Γάλα
  • 250 γρ. Κουβερτούρα (κανονική ή γάλακτος ή λευκή ή ανακατεμένες!)
  • λίγο Κονιάκ

Method

Step 1

Λιώνουμε τη μισή Κουβερτούρα σε μπέν μαρί και την ανακατεύουμε απαλά μαζί με το βούτυρο

Step 2

Την υπόλοιπη Κουβερτούρα την σπάμε με το μαχαίρι μας σε μικρά-μικρά κομματάκια

Step 3

Ανακατεύουμε στο μίξερ το Βούτυρο με τη Ζάχαρη για ένα λεπτάκι μέχρι να ασπρίσει

Step 4

Προσθέτουμε τη λιωμένη Κουβερτούρα, τα Αυγά, το Γάλα και το Κονιάκ

Step 5

Ρίχνουμε σιγά-σιγά το Αλεύρι και ανακατεύουμε καλά

Step 6

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα μας. Την χτυπάμε καλά για να κρατήσει όσο Αλεύρι θέλει

Step 7

Πριν τοποθετήσουμε το Μίγμα μας στη φόρμα ρίχνουμε μέσα του τα κομματάκια Κουβερτούρας και ανακατεύουμε ελαφρά για να πάνε παντού

Step 8

Ψήνουμε σε ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ φούρνο στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά (βυθίζουμε ένα οδοντωτό μαχαίρι στο κέικ και αν δεν βγει υγρό, τότε είναι έτοιμο)

Recipe Type:
Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 4
Rate this recipe

4 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Αβοκάντο και Σοκολάτα Μους

  • Σουσαμόπιτα

  • Zebra (Ζέβρα) Κέικ

  • Red Velvet Cake

  • Χριστουγεννιάτικα Τρουφάκια με Σοκολάτα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *