Κέικ με Κομματάκια Σοκολάτας

2017-11-08

Ingredients

  • 90 γρ. Βούτυρο
  • 165 γρ. Ζάχαρη
  • 375 γρ. Αλεύρι (που φουσκώνει μόνο του)
  • 2 Αυγά
  • 330 ml Γάλα
  • 250 γρ. Κουβερτούρα (κανονική ή γάλακτος ή λευκή ή ανακατεμένες!)
  • λίγο Κονιάκ

Method

Step 1

Λιώνουμε τη μισή Κουβερτούρα σε μπέν μαρί και την ανακατεύουμε απαλά μαζί με το βούτυρο

Step 2

Την υπόλοιπη Κουβερτούρα την σπάμε με το μαχαίρι μας σε μικρά-μικρά κομματάκια

Step 3

Ανακατεύουμε στο μίξερ το Βούτυρο με τη Ζάχαρη για ένα λεπτάκι μέχρι να ασπρίσει

Step 4

Προσθέτουμε τη λιωμένη Κουβερτούρα, τα Αυγά, το Γάλα και το Κονιάκ

Step 5

Ρίχνουμε σιγά-σιγά το Αλεύρι και ανακατεύουμε καλά

Step 6

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα μας. Την χτυπάμε καλά για να κρατήσει όσο Αλεύρι θέλει

Step 7

Πριν τοποθετήσουμε το Μίγμα μας στη φόρμα ρίχνουμε μέσα του τα κομματάκια Κουβερτούρας και ανακατεύουμε ελαφρά για να πάνε παντού

Step 8

Ψήνουμε σε ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ φούρνο στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά (βυθίζουμε ένα οδοντωτό μαχαίρι στο κέικ και αν δεν βγει υγρό, τότε είναι έτοιμο)

Recipe Type:
Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 4
Rate this recipe

4 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Panettone με Σοκολάτα

  • Κρεμ Μπρουλέ

  • Αβοκάντο και Σοκολάτα Μους

  • Σουσαμόπιτα

  • Zebra (Ζέβρα) Κέικ

Comments (2)

  1. posted by Παναγιώτης on 30 Απριλίου, 2021

    Πωπωπω τί ωραίο θα το κάνω

  2. posted by Παναγιώτης on 30 Απριλίου, 2021

    Μπορώ να βάλω ζάχαρη άχνη για διακόσμηση στο κέικ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *