Κέικ Καρότου
2019-10-07- Skill Level: Εύκολη
- Add to favorites
Ingredients
- Υλικά για το κέικ
- 330 γρ. Βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 2 φλιτζάνια τσαγιού Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 2 φλιτζάνια τσαγιού Ζάχαρη
- 2 κ.γ. Μαγειρική Σόδα
- 2 κ.γ. Κανέλα
- 1 Βανίλια
- 1 κ.γ. Αλάτι
- 4 Αυγά
- 2 φλιτζάνια τσαγιού Καρότα τριμμένα
- 1 φλιτζάνι τσαγιού Καρύδια χοντροκομμένα
- Υλικά για την επικάλυψη
- 150 γρ. Βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 250 γρ. Τυρί Κρέμα
- 400 γρ. Άχνη Ζάχαρη
Method
Step 1
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180ο C. Ανακατεύετε μέσα στον κάδο του μίξερ το Αλεύρι με τη Ζάχαρη, τη Σόδα, την Κανέλα, τη Βανίλια και το Αλάτι. Προσθέτετε τα Αυγά και το Βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) και τα χτυπάτε όλα μαζί στο μίξερ για 2-3 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
Step 2
Στο μείγμα προσθέτετε τα Καρότα και τα Καρύδια και ανακατεύετε με σπάτουλα σιλικόνης. Αλείφετε μια φόρμα με λίγο Βούτυρο και την πασπαλίζετε με λίγο Αλεύρι. Αδειάζετε εκεί το μείγμα σας και ψήνετε στον, ήδη προθερμασμένο, φούρνο για περίπου 45 λεπτά.
Step 3
Ξεκινήστε την παρασκευή της επικάλυψης. Σε ένα μπωλ μεσαίου μεγέθους, ρίχνετε το Βούτυρο, το Τυρί Κρέμα, τη Ζάχαρη και χτυπάτε με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Αν σας δυσκολεύει το χτύπημα με το σύρμα, χτυπήστε τα στο μίξερ.
Step 4
Όταν το κέικ έχει κρυώσει, απλώνετε από πάνω του την επικάλυψη και είναι έτοιμο για σερβίρισμα!
Average Member Rating
(5 / 5)
1 people rated this recipe