Ζυμαρικά Bucatini all’ Amatriciana
2020-11-02- Skill Level: Εύκολη
- Add to favorites
- Μερίδες : 4
Ingredients
- 1 συσκευασία Zυμαρικά Bucatini
- 140 γρ. Mπέικον (σε λεπτές λωρίδες)
- 1 ξερό Κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
- 2 σκελίδες Σκόρδο (τριμμένες)
- ½ κ.γ. νιφάδες αποξηραμένο Τσίλι
- 100 ml ξηρό λευκό Κρασί
- 600 γρ. τριμμένες Ντομάτες
- 120 γρ. Πεκορίνο (τριμμένο)
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι / Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
Method
Step 1
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνετε 1 κ.σ. Ελαιόλαδο και σωτάρετε το Μπέικον για λίγα λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.
Step 2
Αμέσως μετά προσθέτετε άλλες 3-4 κ.σ. Ελαιόλαδο, μαζί με το Κρεμμύδι και σωτάρετε για 2-3 λεπτά ακόμα.
Step 3
Κατόπιν, προσθέτετε το Τσίλι και το Σκόρδο. σωτάρετε για 1-2 λεπτά ακόμα και σβήνετε με το Κρασί. Μόλις εξατμιστεί η μεγαλύτερη ποσότητα αλκοόλ προσθέτετε τις τριμμένες Ντομάτες, ΑλατοΠιπερώνετε και χαμηλώνετε τη φωτιά. Αφήνετε την σάλτσα να σιγοβράσει για να δέσει, για περίπου 15 λεπτά.
Step 4
Ήρθε η ώρα να ετοιμάσετε τα Bucatini. Γεμίζετε μια κατσαρόλα με νερό και το αφήνετε να βράσει σε δυνατή φωτιά. Μόλις βράσει το νερό, προσθέτετε λίγο Αλάτι και ρίχνετε τα Bucatini. Τα ανακατεύετε κάθε τόσο με ένα πιρούνι για να μην κολήσουν και τα σηκώνετε από τη φωτιά ένα λεπτό νωρίτερα απ' όσο λέει η συσκευασία τους, εάν θέλετε να γίνουν al dente.
Step 5
Σουρώνετε τα Bucatini και τα ρίχνετε αμέσως στην κατσαρόλα με την σάλτσα Amatriciana που έχετε φτιάξει, ανακατεύοντάς τα απαλά.
Step 6
Τα σερβίρετε πασπαλίζοντάς τα με το τριμμένο Πεκορίνο. Καλή σας Όρεξη!
Average Member Rating
(5 / 5)
1 people rated this recipe