Εύκολο Φραουλένιο Γλυκό ψυγείου
2018-06-04Ingredients
- 500 γρ. Φράουλες
- 1 Βανίλια (σκόνη)
- 5 κ.σ. Άχνη Ζάχαρη
- 1 φυτική Σαντιγύ
- 1 πακέτο Μπισκότα τύπου πτι-μπερ
Method
Step 1
Πλένετε τις Φράουλες και τις κόβετε σε λεπτές φέτες, βάζοντας στην άκρη μερικές που αργότερα θα τις χρησιμοποιήσετε ως γαρνιτούρα.
Step 2
Χτυπήστε στο μίξερ τη φυτική Σαντιγί με τη Βανίλια και την Άχνη Ζάχαρη, μέχρι η Σαντιγί να είναι σταθερή και να μην διαλύεται.
Step 3
Σε ένα πυρέξ βάλτε μία μικρή κουταλιά Σαντιγί και μετά απλώστε από πάνω μια στρώση Μπισκότα.
Step 4
Κατόπιν καλύψτε τα με μία στρώση σαντιγί και στη συνέχεια απλώστε από πάνω ένα στρώμα από τις Φράουλες.
Step 5
Συνεχίστε την ίδια διαδικασία για δύο φορές μέχρι να έχετε τρεις στρώσεις από Μπισκότα.
Step 6
Καλύψτε το τελευταίο στρώμα με Σαντιγί και προσθέστε από πάνω τις Φράουλες που είχατε αρχικά κρατήσει στην άκρη.
Step 7
Τοποθετήστε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες έτσι ώστε να μαλακώσουν τα Μπισκότα.
Step 8
Tip: Η ποσότητα από τις Φράουλες που θα προσθέσετε από πάνω εξαρτάται από τις προτιμήσεις σας. Επίσης μπορείτε να ρίξετε από πάνω κάποια Σως Σοκολάτας ή κάποιο άλλο Σιρόπι.
Average Member Rating
(4.7 / 5)
3 people rated this recipe