Εύκολο Κοτόπουλο με Σκόρδο
2024-09-26- Skill Level: Εύκολη
- Add to favorites
Ingredients
- 4 φιλέτα Κοτόπουλου
- 1 κ.σ. Βούτυρο
- 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
- 4 ψιλοκομμένες σκελίδες Σκόρδο
- 1 κ.γ. Ξύσμα Λεμονιού
- ½ κ.γ. Ρίγανη
- ½ φλιτζάνι ξηρό, λευκό Κρασί
- ½ φλ. ψιλοκομμένο Μαϊντανό
- Αλάτι & Πιπέρι.
Method
Step 1
Αρχικά αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα Κοτόπουλου.
Step 2
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το Βούτυρο και το Ελαιόλαδο και σωτάρετε τα φιλέτα και από τις δύο πλευρές για 6' περίπου, μέχρι να ροδίσουν καλά. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C.
Step 3
Ύστερα, βγάζετε τα φιλέτα από το τηγάνι και τα τοποθετείτε σε ένα ταψί. Τα ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 12-15' περίπου, μέχρι να ψηθούν καλά μέχρι το εσωτερικό τους.
Step 4
Στο μεταξύ, σοτάρετε στο ίδιο τηγάνι που σοτάρατε προηγουμένως και τα φιλέτα, τα Σκόρδα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν. Προσθέτετε επίσης και το Ξύσμα Λεμονιού, τη Ρίγανη και το Κρασί και τα αφήνετε να σιγοβράσουν μέχρι να εξατμιστεί το μισό Κρασί, οπότε ρίχνετε και τον Μαϊντανό μέσα και ανακατεύετε λίγο.
Step 5
Αφού βγάλετε τα φιλέτα του Κοτόπουλου από τον φούρνο, τα τοποθετείτε σε μια πιατέλα όπου και τα περιχύνετε με το περιεχόμενο του τηγανιού.
Step 6
Σερβίρονται ζεστά και μπορείτε να τα συνοδεύσετε με ρύζι ή λαχανικά. Καλή σας όρεξη!
Average Member Rating
(5 / 5)
2 people rated this recipe