Εύκολο Κοτόπουλο με Σκόρδο

2024-09-26

Ingredients

  • 4 φιλέτα Κοτόπουλου
  • 1 κ.σ. Βούτυρο
  • 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
  • 4 ψιλοκομμένες σκελίδες Σκόρδο
  • 1 κ.γ. Ξύσμα Λεμονιού
  • ½ κ.γ. Ρίγανη
  • ½ φλιτζάνι ξηρό, λευκό Κρασί
  • ½ φλ. ψιλοκομμένο Μαϊντανό
  • Αλάτι & Πιπέρι.

Method

Step 1

Αρχικά αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα Κοτόπουλου.

Step 2

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το Βούτυρο και το Ελαιόλαδο και σωτάρετε τα φιλέτα και από τις δύο πλευρές για 6' περίπου, μέχρι να ροδίσουν καλά. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C.

Step 3

Ύστερα, βγάζετε τα φιλέτα από το τηγάνι και τα τοποθετείτε σε ένα ταψί. Τα ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 12-15' περίπου, μέχρι να ψηθούν καλά μέχρι το εσωτερικό τους.

Step 4

Στο μεταξύ, σοτάρετε στο ίδιο τηγάνι που σοτάρατε προηγουμένως και τα φιλέτα, τα Σκόρδα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν. Προσθέτετε επίσης και το Ξύσμα Λεμονιού, τη Ρίγανη και το Κρασί και τα αφήνετε να σιγοβράσουν μέχρι να εξατμιστεί το μισό Κρασί, οπότε ρίχνετε και τον Μαϊντανό μέσα και ανακατεύετε λίγο.

Step 5

Αφού βγάλετε τα φιλέτα του Κοτόπουλου από τον φούρνο, τα τοποθετείτε σε μια πιατέλα όπου και τα περιχύνετε με το περιεχόμενο του τηγανιού.

Step 6

Σερβίρονται ζεστά και μπορείτε να τα συνοδεύσετε με ρύζι ή λαχανικά. Καλή σας όρεξη!

Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 2
Rate this recipe

2 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Σπαγγέτι aglio e olio

  • Πανεύκολα Ψάρια στο Φούρνο

  • Γεμιστά Καλαμάρια με Φέτα, Πιπεριές και Ντομάτα

  • Mac and Cheese (εύκολα και γρήγορα)

  • Spaghetti alle vongole (Σπαγγέττι αλλέ Βόνγκολε)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *