Γρανίτα Φράουλα (χωρίς παγωτομηχανή)
2019-08-06- Skill Level: Εύκολη
- Add to favorites
Ingredients
- 1 κιλό Φράουλες
- 2 κούπες Ζάχαρη
- 2 κούπες Νερό
- Χυμός μισού Λεμονιού
Method
Step 1
Ξεκινήστε πλένοντας καλά τις Φράουλες και κόβοντάς τες σε μικρά κομμάτια. Τις ρίχνετε για λίγο και στο μπλέντερ για να πολτοποιηθούν.
Step 2
Σε ένα κατσαρολάκι βράζετε, σε μέτρια φωτιά, το Νερό με τη Ζάχαρη, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν Σιρόπι, το οποίο αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.
Step 3
Σε ένα μεταλλικό μπωλ, ρίχνετε τον πολτό Φράουλας που έχετε φτιάξει και το Σιρόπι - που έχει ήδη κρυώσει και κατόπιν προσθέτετε τον Χυμό Λεμονιού και τα ανακατεύετε.
Step 4
Σκεπάζετε το μείγμα με μία μεμβράνη και το τοποθετείτε στην κατάψυξη. Μόλις δείτε ότι παγώνει (μετά από περίπου 2 ώρες), το βγάζετε και το χτυπάτε στο μίξερ. Το ξαναβάζετε στην κατάψυξη (για άλλες 2 ώρες), σκεπασμένο με τη μεμβράνη, και επαναλαμβάνετε την διαδικασία με το μίξερ για να μην κρυσταλλώσει και να γίνει πιο αφράτο. Το αφήνετε για 1-2 ώρες ακόμα και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Average Member Rating
(5 / 5)
1 people rated this recipe