Γλυκές Τηγανίτες

2018-05-27

Ingredients

  • 4 κ.σ. Βούτυρο
  • 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού Αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
  • 1/2 κ.γ. Baking Powder
  • 1 Αυγό
  • 1 κ.σ. Ζάχαρη
  • 1 1/4 φλιτζάνι τσαγιού Γάλα
  • 1 κ.γ. Αλάτι
  • Μέλι ή οποιοδήποτε Σιρόπι ή Κρέμα Πραλίνα
  • Φρούτα (προαιρετικά)

Method

Step 1

Λιώνετε 3 κ.σ. Βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι.

Step 2

Βάζετε σε ένα μπολ το Αλεύρι, το Baking Powder, το Aλάτι και τη Zάχαρη και ανακατεύετε. Προσθέτετε το Αυγό, το Γάλα και το λιωμένο Βούτυρο και ανακατεύετε με το σύρμα μέχρι να σχηματιστεί ένας λείος χυλός.

Step 3

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, βάζετε 1 κ.σ. Βούτυρο και αφήνετε να κάψει. Σχηματίζετε μικρές τηγανίτες και ψήνετε περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

Step 4

Όταν είναι έτοιμες τις σερβίρετε με μέλι ή οποιοδήποτε Σιρόπι σας αρέσει, Κρέμα Πραλίνα ή Φρούτα.

Recipe Type:
Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 2
Rate this recipe

2 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Αβοκάντο και Σοκολάτα Μους

  • Σουσαμόπιτα

  • Zebra (Ζέβρα) Κέικ

  • Red Velvet Cake

  • Χριστουγεννιάτικα Τρουφάκια με Σοκολάτα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *