Γιουβαρλάκια Αυγολέμονο
2017-03-29Ingredients
- 500γρ. Μοσχαρίσιος Κιμάς
- 1/3 φλιτζάνι τσαγιού Ρύζι Καρολίνα
- 3 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο Μαϊντανό
- 2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο Άνηθο
- 1 μικρό ξερό Κρεμμύδι
- ½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 3 κουταλιές σούπας Corn-flour
- λίγο Αλεύρι
- 1 Αυγό
- 1 μεγάλο Λεμόνι
- Αλάτι
- Πιπέρι
Method
Step 1
Ξεκινάτε ψιλοκόβοντας το Κρεμμύδι το οποίο προσθέτετε στον Κιμά μαζί με το Ρύζι, το Μαϊντανό, τον Άνηθο, 2 κουταλιές Ελαιόλαδο, Αλάτι και Πιπέρι
Step 2
Ζυμώνετε καλά το μείγμα και πλάθετε στρογγυλά Κεφτεδάκια τα οποία και αλευρώνετε
Step 3
Σε μια κατσαρόλα βάζετε 1,5-2 λίτρα Νερό να βράσει και όταν είναι έτοιμο ρίχνετε μέσα τα αλευρωμένα Κεφτεδάκια. Προσοχή εάν ρίξετε τα Κεφτεδάκια σε νερό που δεν έχει βράσει τότε θα διαλυθούν. Προσθέτετε Αλάτι και Πιπέρι και τα αφήνετε να σιγοβράσουν για 40 λεπτά περίπου
Step 4
Κατόπιν διαλύετε το Corn-flour σε λίγο κρύο νερό και το προσθέτετε στο φαγητό μαζί με το Eλαιόλαδο και τα αφήνετε να σιγοβράσουν για άλλα 5 λεπτά
Step 5
Αποσύρετε από τη φωτιά και αρχίζετε να φτιάχνετε το Αυγολέμονο. Χτυπάτε πρώτα τον Κρόκο μόνο του και μετά προσθέτετε σιγά-σιγά το χυμό του Λεμονιού και τα χτυπάτε όλα μαζί μέχρι να γίνουν ένα μείγμα. Το ασπράδι του Αυγού το χτυπάτε χώρια ώσπου να γίνει σαν Μαρέγκα.
Step 6
Μετά ενώνετε τα δύο μίγματα και τα χτυπάτε πολύ καλά προσθέτοντας λίγο-λίγο από το Ζουμί του φαγητού μέχρι να αποκτήσει αρκετά υψηλή θερμοκρασία, οπότε και το ρίχνετε μέσα στην κατσαρόλα, την οποία ανακινείτε πολύ καλά και κυκλικά ώστε το Αυγολέμονο να πάει παντού. Πανεύκολο;
Average Member Rating
(5 / 5)
4 people rated this recipe