Γιαννιώτικος Μπακλαβάς
2019-05-13- Skill Level: Προχωρημένους
- Add to favorites
Ingredients
- 500γρ. Κανταΐφι
- 300γρ. Φύλλο Κρούστας
- 350γρ. Καρυδόψιχα ψιλοκοπανισμένη
- 150γρ. Ζάχαρη
- 1 κ.σ. Κανέλα
- 3 Φρυγανιές τριμμένες
- 1 φλιτζάνι Βούτυρο λιωμένο
- Για το σιρόπι
- 1.500γρ. Ζάχαρη
- 4 φλιτζάνια Νερό
- 2 κ.σ. Χυμός Λεμονιού
Method
Step 1
Ανοίγετε το Κανταΐφι και το "χτενίζετε" με τα δάχτυλα για να ξεχωρίσει και να γίνει αφράτο. Το σκεπάζετε με μία ελαφρώς υγρή πετσέτα για να μην ξεραθεί.
Step 2
Ανακατεύετε την Καρυδόψιχα με τη Ζάχαρη, την Κανέλα και τις Φρυγανιές ώστε να γίνουν ένα μείγμα.
Step 3
Αλείφετε με Βούτυρο ένα στενόμακρο ταψί (περίπου 25x40εκ.) και στρώνετε τα μισά Φύλλα Κρούστας αλείφοντάς τα ενδιάμεσα με το λιωμένο Βούτυρο.
Step 4
Απλώνετε ομοιόμορφα από πάνω το μισό Κανταΐφι και το ραντίζετε με λίγο Βούτυρο. Σκεπάζετε το Κανταΐφι με το μείγμα της Καρυδόψιχας και απλώνετε το υπόλοιπο Κανταΐφι από πάνω. Ραντίζετε με λίγο Βούτυρο και μετά στρώνετε τα υπόλοιπα Φύλλα Κρούστας από πάνω αλείφοντάς τα ενδιάμεσα με Βούτυρο.
Step 5
Χαράζετε τον μπακλαβά σε λωρίδες και τον περιχύνετε με όσο Βούτυρο έχει μείνει. Ραντίζετε το πάνω φύλλο με λίγο Νερό και ψήνετε τον μπακλαβά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 1 ώρα. Τον βγάζετε από το φούρνο και τον αφήνετε στην άκρη μέχρι να γίνει χλιαρός.
Step 6
Βάζετε όλα τα υλικά του σιροπιού να βράσουν για 6 λεπτά περίπου και περιχύνετε τον μπακλαβά με το ζεστό σιρόπι. Αφήνετε να απορροφήσει όλο το σιρόπι και να κρυώσει πριν τον κόψετε σε κομμάτια.
Average Member Rating
(5 / 5)
1 people rated this recipe