Γεμιστή Γαλοπούλα (με Κουκουνάρι, Κιμά και Ρύζι)

2020-12-23

Ingredients

  • 1 Γαλοπούλα 4-5 κιλά
  • ½ κιλό Μοσχαρίσιος Κιμάς
  • Τα Συκωτάκια της Γαλοπούλας
  • 1 ξερό Κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • ½ φλιτζάνι του τσαγιού Ρύζι (μπόνετ)
  • 100 γρ. ξανθές Σταφίδες
  • 110 γρ. Κουκουνάρι
  • 1 ματσάκι Μαϊντανός (ψιλοκομμένος)
  • 1 μικρή καυτερή Πιπεριά
  • 1 ποτηράκι του κρασιού Κονιάκ
  • Αλάτι & Πιπέρι

Method

Step 1

Καταρχάς, πρέπει να προμηθευτείτε εκ των προτέρων με ειδικό βελόνι και λεπτό σπάγκο, έτσι ώστε αφού βάλετε τη γέμιση στη Γαλοπούλα να την δέσετε και να την ράψετε. Εάν δεν το κάνετε η Γαλοπούλα θα ανοίξει όσο την ψήνετε και θα χυθεί έξω η γέμιση.

Step 2

Ξεκινήστε φτιάχνοντας τη γέμιση της Γαλοπούλας. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε λίγο Ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί, ρίχνετε μέσα τον Κιμά, τα Συκωτάκια, το Κρεμμύδι και τα σωτάρετε για λίγα λεπτά. Όταν πάρουν χρώμα, χαμηλώνετε τη φωτιά, σβήνετε με το Κονιάκ και το αφήνετε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί.

Step 3

Στη συνέχεια προσθέτετε το Ρύζι, το σωτάρετε για μερικά λεπτά ακόμα και ΑλατοΠιπερώνετε. Προσθέτετε τις Σταφίδες και το Κουκουνάρι. Ρίχνετε 2 φλιτζάνια του τσαγιού Νερό και τα αφήνετε όλα μαζί να σιγοβράσουν για 15 λεπτά περίπου. Λίγο πριν ολοκληρωθεί το βράσιμο, ρίχνετε μέσα στη γέμιση τον Μαϊντανό. Κατόπιν, βγάζετε το μείγμα από την κατσαρόλα και το αφήνετε λίγο να κρυώσει μέσα σε ένα μπωλ.

Step 4

Συνεχίζετε με την προετοιμασία της Γαλοπούλας. Καθαρίζετε καλά την Γαλοπούλα και την πλένετε. Τρίβετε την κοιλιά της Γαλοπούλας με λίγο Αλεύρι, την ξεπλένετε και την αφήνετε να στραγγίξει καλά. Πασπαλίζετε την κοιλιά της με Αλάτι και τρίβετε το εσωτερικό και το εξωτερικό της με την Πιπεριά. Γεμίζετε τη Γαλοπούλα με τη γέμιση, που έχει ήδη κρυώσει, και ράβετε το άνοιγμα με το σπάγκο. Με σπάγκο επίσης πρέπει να δέσετε και τις φτερούγες με το σώμα της Γαλοπούλας και τα μπούτια με την ουρά της. Την τοποθετείτε μέσα σε ένα ταψί με σχάρα και προθερμαίνετε το φούρνο στους 160οC-170οC, στις αντιστάσεις.

Step 5

Περιχύνετε τη Γαλοπούλα με Ελαιόλαδο και τη σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο. Προσέχετε ανάμεσα στην εξωτερική επιφάνειά της και στο αλουμινόχαρτο να υπάρχει ένα μικρό κενό. Βάζετε το ταψί στο φούρνο και αφήνετε τη Γαλοπούλα να ψηθεί στους 150oC-160οC για 4-5 ώρες. Μια ώρα πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο, βγάζετε το αλουμινόχαρτο και αφήνετε τη Γαλοπούλα να ψηθεί άλλη μία ώρα, μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα.

Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

1 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Κανελόνια με Σπανάκι

  • Ψάρι Σαβόρο

  • Σοφρίτο

  • Χοιρινό με Κάστανα στη Γάστρα

  • Χριστόψωμο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *