Γεμιστά Καλαμάρια με Φέτα, Πιπεριές και Ντομάτα

2023-08-08

Ingredients

  • 4 μεγάλα Καλαμάρια
  • 1 φλιτζάνι φρέσκια Ντομάτα (κομμένη σε κυβάκια)
  • 2 φλιτζάνια Φέτα (τριμμένη)
  • 1/2 φλιτζάνι ξερό Κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • 2 σκελίδες Σκόρδο (κομμένο σε λεπτές φετούλες)
  • 1 πράσινη πιπεριά (ψιλοκομμένη)
  • 1 κόκκινη πιπεριά (ψιλοκομμένη)
  • 1 κίτρινη Πιπεριά (ψιλοκομμένη)
  • Αλάτι και Πιπέρι
  • Για τη σάλτσα:
  • Φρέσκος Μαϊντανός (ψιλοκομμένος)
  • Ελαιόλαδο

Method

Step 1

Ξεκινήστε καθαρίζοντας και πλένοντας τα Καλαμάρια. Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι με μυτερή άκρη ανοίξτε δύο τρυπούλες στο πίσω μέρος τους έτσι ώστε να παίρνουν αέρα για να μην σκάσουν όταν τα γεμίσετε από το μπροστινό τους μέρος. Κατόπιν αφήστε τα να στραγγίξουν καλά.

Step 2

Προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης (ΕΚΤΟΣ του Ελαιόλαδου και του Μαϊντανού δηλαδή) σε ένα μπωλ και ανακατέψτε τα πολύ καλά μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο μίγμα.

Step 3

Παίρνετε ένα κουταλάκι και αρχίζετε να γεμίζετε τα Καλαμάρια από το μπροστινό τους μέρος με το μείγμα που έχετε φτιάξει στο μπωλ. Χρησιμοποιήστε μια οδοντογλυφίδα για να κλείσετε το άνοιγμα.

Step 4

Χτυπήστε το Ελαιόλαδο με τον Μαϊντανό μέχρι να γίνουν μία πηχτή σάλτσα και περιχύστε με αυτήν τα Καλαμάρια.

Step 5

Τα ψήνετε στο φούρνο στους 180οC για 25 λεπτά περίπου ή μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα. Συνοδέψτε τα με δροσερή σαλατούλα και Καλή σας Όρεξη!!

Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

1 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Mac and Cheese (εύκολα και γρήγορα)

  • Spaghetti alle vongole (Σπαγγέττι αλλέ Βόνγκολε)

  • Κανελόνια με Σπανάκι

  • Ψάρι Σαβόρο

  • Σοφρίτο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *