Γαρίδες σαγανάκι με Φέτα και Μπαλσάμικο
2019-01-28- Skill Level: Μέτριους
- Add to favorites
- Μερίδες : 4
Ingredients
- 500 γρ. Γαρίδες μεγάλες, κατεψυγμένες χωρίς κέλυφος
- 120 γρ. ξερό Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 100 γρ. Ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. ψιλοκομμένο Σκόρδο
- 1 συμπυκνωμένος Ζωμός Λαχανικών
- 10 γρ. Πιπεριά καυτερή, ψιλοκομμένη
- 150 γρ. Ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 30 γρ. Ξύδι Μπαλσάμικο λευκό
- 150 γρ. Νερό
- 1 κ.γ. Αλάτι
- 1 κ.σ. φρέσκος ψιλοκομμένος Βασιλικός
- 100 γρ. Φέτα
Method
Step 1
Βγάλτε τις Γαρίδες από τη συσκευασία τους και βάλτε τις σε τρυπητό σκεύος, πάνω από ένα βαθύ μπολ, μέσα στο οποίο θα μαζεύονται τα υγρά της απόψυξης. Σκεπάστε το σκεύος με μια βρεγμένη πετσέτα ή με μεμβράνη κατάλληλη για τρόφιμα και τοποθετήστε το στο θάλαμο συντήρησης του ψυγείου. Οι Γαρίδες είναι πλήρως αποψυγμένες όταν είναι εντελώς ελαστικές, οπότε και τις ξεπλένετε καλά με μπόλικο νερό.
Step 2
Σε βαθύ τηγάνι σοτάρετε στο Ελαιόλαδο το Κρεμμύδι και το Σκόρδο μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Προσθέτετε το Ζωμό, το Βασιλικό, την καυτερή Πιπεριά, τα Ντοματίνια και το Αλάτι και συνεχίζετε να σοτάρετε για ακόμα 2 λεπτά περίπου. Σβήνετε με το Μπαλσάμικο.
Step 3
Τρίβετε την φέτα με τα χέρια και την προσθέτετε στο τηγάνι.
Step 4
Ρίχνετε τις Γαρίδες και τις αλατίζετε ελαφρώς από πάνω. Ανακατεύετε απαλά συνεχίζοντας το μαγείρεμα για 2 λεπτά ακόμα.
Step 5
Αποσύρετε από τη φωτιά και σερβίρετε αμέσως, συνοδεύοντας με ρύζι ή σαλάτα.
Average Member Rating
(5 / 5)
1 people rated this recipe