Αυγοφέτες Γλυκές
2018-09-09- Course: Σνάκ
- Skill Level: Εύκολη
- Add to favorites
Ingredients
- 4 χοντρές φέτες μπαγιάτικο Ψωμί (περίπου 2 εκατοστά η κάθε μια)
- 1 φλ. Γάλα
- 3 Αυγά
- 1 πρέζα Αλάτι
- Σπορέλαιο (για το τηγάνισμα)
- Μέλι ή κρυσταλλική Ζάχαρη
- Κανέλα
Method
Step 1
Κόβουμε το Ψωμί σε φέτες πάχους 2 περίπου εκατοστά.
Step 2
Σε ένα μπωλ χτυπάμε τα Αυγά, το Αλάτι και το Γάλα, έτσι ώστε να γίνουν ένας χυλός.
Step 3
Βάζουμε λίγο Σπορέλαιο σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, και μόλις ζεσταθεί αρκετά, παίρνουμε μία φέτα ψωμί και την βουτάμε στο χυλό που έχουμε κάνει.
Step 4
Κρατάμε την Αυγοφέτα για λίγα δευτερόλεπτα πάνω από το μπολ για να στραγγίξει ελαφρά και μετά την ρίχνουμε στο τηγάνι.
Step 5
Τηγανίζουμε κάθε Αυγοφέτα για 2-3′ και από τις δύο πλευρές έτσι ώστε να ροδίσουν.
Step 6
Τις βγάζουμε από το τηγάνι και τις ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί για λίγα λεπτά.
Step 7
Σερβίρουμε σε ένα πιάτο περιχύνοντας τες με λίγο Μέλι (ή ρίχνοντας λίγη Ζάχαρη) και πασπαλίζουμε με Κανέλα.
Step 8
Εναλλακτικά: Μπορείτε από πάνω να προσθέσετε φρέσκα φρούτα ή ακόμα και παγωτό ή και τα δύο!
Average Member Rating
(5 / 5)
2 people rated this recipe