Αρνάκι Πικάντικο με Λαχανικά και Σάλτσα Μελιού
2020-03-07- Skill Level: Μέτριους
- Add to favorites
Ingredients
- 1 κιλό Αρνάκι (κομμένο σε μερίδες)
- 20-25 Κρεμμυδάκια στιφάδου
- 10 μέτρια Καρότα (ψιλοκομμένα)
- 2 κ.σ. Corn Flour
- 600 γρ. Zωμός Κρέατος
- 3 κ.σ. Ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. Μέλι
- 300 γρ. Ελιές Καλαμών (χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένες)
- 5 σκελίδες Σκόρδο (χοντροκομμένο)
- 1 κ.γ. Κύμινο
- 1 κ.γ. Κόλιανδρο
- 8 κ.σ. λευκό Κρασί
- ½ κιλό Ντομάτες
- Αλάτι & Πιπέρι
Method
Step 1
Ρίχνετε το Ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και μόλις κάψει, προσθέτετε το Αρνάκι και το σωτάρετε. Ρίχνετε μέσα στο τηγάνι και τα Κρεμμυδάκια, το Σκόρδο και τα Καρότα. Τα σωτάρετε για 5 λεπτά και μετά τα αδειάζετε σε ένα ταψί.
Step 2
Σε ένα γουδί χτυπάτε το Κύμινο με το Κόλιανδρο και με αυτό το μείγμα αλείφετε το Αρνάκι.
Step 3
Διαλύετε το Corn Flour στο Ζωμό Κρέατος μαζί με το Κρασί και το Μέλι και τα σιγοβράζετε σε ένα κατσαρολάκι για 2 λεπτά. Αδειάζετε το μείγμα στο ταψί με το Αρνάκι.
Step 4
Πλένετε τις Ντομάτες, τις ξεφλουδίζετε, τις κόβετε σε ροδέλες και μετά τις απλώνετε πάνω στο Κρέας και τα υπόλοιπα υλικά.
Step 5
Από πάνω σκορπίζετε τις Ελιές Καλαμών και ΑλατοΠιπερώνετε.
Step 6
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ο C και ψήνετε το φαγητό για 1 με 1 ½ ώρα μέχρι να μαλακώσει το Αρνάκι.
Average Member Rating
(5 / 5)
1 people rated this recipe